HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

CSILLAGAINK

2014.01.19. 14:12

szerző: RUZSA_VIKTOR

2013. november 16-a emlékezetes nap volt életünkben. E napon két emlékezetes esemény is történt. Egyikről korábban már beszámoltam itt: A Vakbarát Alapítvány  tehetségkutató énekversenyt rendezett látássérült előadók részére.

Január 15-i "Filagória - A védett közösségi tér" című műsorunkban nem csak e versenyről, hanem Krizbai Teca két héttel ezelőtti utószilveszteri  közönségtalálkozójáról készült riportunk is elhangzott - teljes terjedelmében.


Ugyanezen a napon este a Duna Palotában jótékonysági divatbemutatót tartottak a Mozdulj Közhasznú Egyesület  szervezésében. Az divatbemutató rendezője Sütő Enikő egykori modell volt. A rendezvénynek kettős célja volt: Egyrészt, hogy pénzadományt  gyűjtsenek a polgárdi Domboscó Iskola szegénysorsú gyermekei számára, akiknek egy nagy álmuk válhat valóra: lehet saját játszóterük, és idén tavasszal Budapestre látogathatnak. A másik, hogy sérültek és épek integrált környezetben léptek a kifutóra, több neves divattervező kollekcióit bemutatva a nagyközönségnek, miközben azt is bizonyították, hogy nem csak a külcsíny fontos. Fontosak a belső értékek, és a szépség mindenkinek mást jelent, hogy attól, hogy valaki fogyatékossággal él, ugyanúgy fontosnak tartja az elegáns megjelenést, ugyanúgy lehet szép, mint ép társai.  A divatbemutató kapcsán 2014. január 17-én afterparty-t rendeztek a Club 22-ben, ahol jómagam a Civil Rádió önkénteseként is jelen voltam. Az eseményt a résztvevők mellett Sütő Enikő, Napsugár Anna  és Krizbai Teca is megtisztelte jelenlétével.   Az est három látássérült résztvevőjével, F.Nagy Szilviával, Kimnach Alexandrával és Szűcs Tímeával - többek között - élményeikről beszélgettem, illetve, hogy mennyire van jelentősége a divatszakmában annak, hogy valaki fogyatékossággal él. Mindhárman egyöntetűen úgy látják, hogy abból a szempontból van jelentősége, hogy érdemes kihangsúlyozni, hogy ők is ugyanúgy nők, mint ép társaik, ők is szeretnek öltözködni, sminkelni, meghódítani a férfiakat.  A lámpaláz lekűzdésében sokat segített nekik Sütő Enikő és néhány profi modell, akikkel volt lehetőségük beszélgetni arról, hogy valójában milyen is a légkör egy ilyen divatbemutatón, mire is számíthatnak. A velük és Sütő Enikővel készült beszélgetést itt hallhatjátok.


Természetesen ez a dal is elhangzott az afterparty-n is, ahogy most már  Teca és Napsugár anna jeltáncművész minden egyes közös fellépésén.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr685770327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása