HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

 

E hét szerdán, május 9-én este 20:00 órakor kezdődött „Fillagória – A védett közösségi tér” című műsorunkban mutattuk be Hallgatóinknak az elmúlt szombati Esélyegyenlőségi  Napról készített riportunk.

 

Műsorunk itt hallható.

 

 

Idén tizedik alkalommal rendezték meg a HBLF (Hungarian Business Leader Forum = Felelős Magyar Üzleti Vezetők Fóruma) által minden év tavaszán megrendezésre kerülő kerekesszékes kosárlabda tornát. Az idei eseménynek - a tavalyihoz hasonlóan - a kőbányai Törekvés Sport Egyesület tornacsarnoka adott otthont. A jubileumra való tekintettel az érdeklődők nem csak kosárlabdatornán, hanem vegyespáros teniszversenyeken is részt vehettek, a vegyespárosok egy-egy tagja kerekesszékes, valóban mozgáskorlátozott ember, aki ép ember ellen játszott. A kosárlabdatorna lényege azonban az, hogy a HBLF felhívására benevező cégek csapatai négy-négy játékost neveznek be, akik valamennyien épek, ám a játék idejére egy speciális, sportolásra kialakított kerekesszékbe  ülnek, az egyes csapatok ötödik tagja pedig, a csapatkapitány valójában mozgássérült ember. A nevezési díjakból, mely csapatonként 95 EFt, a HBLF mozgássérültekkel foglalkozó cégeket támogat speciális kerekesszék megvásárlásában. Egy-egy ilyen szék ára akár 800 ezer Ft is lehet, nem beszélve a javításokról. A május 12-én megrendezett tornára 10 csapat nevezett be, közülük a csoportmérkőzések utáni bronzmérkőzés során a legjobb négy közé jutott Provident Pénzügyi ZRT a Szerencsejáték ZRT-t 6:0-ra, míg a döntő mérkőzésben a legjobb 2 közé jutott BrokerNet Jövő Alapítvány a GPMD Hungary KFT-t 12:6-ra verte. Így a Szerencsejáték ZRT a negyedik, míg a Provident a harmadik helyezést érte el. A GPMD a második-, míg a BrokerNet Alapítvány az első helyen fejezte be a tornát, elnyerve ezzel a HBLF kupáját, melyet Majdik Zoltán, a HBLF elnökségi tagja adott át. Kőrösparti Gábor, a győztes Cég execute managere a Civil Rádiónak adott interjújában többek között elmondta: kiemelten fontosnak tartják a sport és a kultúra támogatását, valamint a Cég egyik  támogatója az idei paralimpiai játékoknak.  

Az eseményről készített riportunk május 18-i pénteki „Handycap” rovatunkban mutatjuk majd be, melyet 13:05 kezdettel hallhatnak érdeklődő Hallgatóink, de aki lemaradna róla, annak rá következő kedden, május 22-én ugyanebben az időben nyílik rá módja, hogy meghallgassa. Már csak azért is érdemes lesz ezt megtenni, mert a döntő meccset is hallhatják, melynek egyik szakkommentátora Farkas László edző, a Törekvés SE munkatársa. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani valamennyi segítőnek, szervezőnek a kiváló programért.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr534504555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása