HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

SORSFORDÍTÓ

2010.10.15. 00:23

szerző: RUZSA_VIKTOR

Október 4-én hétfőn délben átszakadt a Magyar Alumíniumipari ZRT ajkai timföldgyárának vörösiszaptározójának gátja. Az ott tárolt lúgos, maró, vörösesszínű folyadék valóságos szökőárként zúdult két szomszédos településre, Kolontárra és a szomszédos Devecserre, melynek következtében a múlt hét végén, szombat hajnalban Kolontár lakosságát evakuálni is kellett, mivel idő közben a gát fala tovább repedt, és további iszapömléstől lehetett tartani. A település védelme érdekében egy új, magasabb, erősebb gát megépítése vált szükségessé, mindenki, aki élt és mozgott, részt vett az építésében, és alig négy nap alatt sikerült is elejét venni egy újabb iszapömlésnek. Eddig 9 halott, akiket a lúgos maró folyadék halálra mart, mivel felér egy marása komoly égési sérüléssel, a bőrszövet mélyebb rétegeiben is komoly roncsolásokat végezve, és több, mint száz súlyos sérültet ápolnak kórházakban. A Civil Rádió - egyedülálló módon - néhány helyi kisközösségi  rádióval karöltve egyrészt helyszíni tudósításokkal igyekszik hírt adni a fejleményekről, a kárelhárításról, reggeltől késő estig naponta legalább 3-4 élő helyszíni tudósítással, illetve rögzített interjúkkal, helyszíni riportokkal, önkéntes munkatársakkal, másrészt pedig adománygyűjtésben is részt vesz. E hét szerdán este, "Fillagória" című műsorunk előtt is közel egy órás helszíni beszámoló, "Demokrácia most" című műsorunkban, ketten a budapesti stúdiónkban, és több Kolléga pedig - köztük Péterfi Ferenc a helyszínen, vagy épp onnan úton hazafelé, bejelentkezett, hogy megossza Hallgatóinkkal a legfrisebb fejleményeket.    Valamennyi önkéntes segítő Kollégánknak köszönet és tisztelet ezért a nem mindennapi  munkáért, segítségükért!

 

E hét szerda esti „Fillagória” című műsorunkban folytattuk születésnapi sorozatunk, függetlenül az október 10-i és 24-i, 2 x 2 órás válogatásunktól, melynek segítségével Hallgatóink átfogó képet kaphatnak Rádiónk elmúlt 15 évéről.

Mindenek előtt azonban – ahogy múltkor terveztem – Besenyei Györggyel, a „Hajlék Nélküliek Jövőéért” Alapítvány Ügyvezetőjével beszélgettem – igaz, sajnos csak telefonon tudta tiszteletét tenni műsorunkban, mivel épp terápiás foglalkozást tartott, s mivel az este 18 órakor kezdődött, nem volt biztos abban, hogy be tudna jönni, hogy beérne stúdiónkba.  Így azonban egy közel félórás beszélgetés keretében beszélgettünk ahz Alapítvány  tevékenységéről, egy különleges kezdeményezésről, melynek címe „Sorsfordító” – mely program keretében 12 hajléktalan családot támogatnak abban, hogy mihamarabb visszakerüljenek a normál társadalmi kerékvágásba, és újra megtalálják életük értelmét, célját. Hogy pontosan miről is beszélgettünk Besenyei Úrral, és ki is volt „Fillagória” című műsorunk második részének meglepetésvendége? Itt meghallgathatjátok.
 
 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr762373036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása