HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

A TÁRSADALOM NAGYKÖVETEI

2017.01.13. 14:12

szerző: RUZSA_VIKTOR

Amikor elkészítettem e posztot, sokat gondolkodtam a címén. Pedig nem szokásom  sokat töprengeni a címen, mert egy-egy esemény címe rend szerint magától értetődő. Most azonban sokat töprengtem azon, hogy mit is lehetne mondani, hogyan is lehetne röviden definiálni azokat az embereket, akik társadalmi szerepvállalásukért nemzetközi elismerésben részesülnek. Ilyen nemzetközi elismerés az Ashoka Alapítvány 3 éves ösztöndíja, illetve az örökös, ugynevezett Ashoka-tagság. Végül erre a meghatározásra jutottam: ők a társadalom nagykövetei. Ők, akik valamilyen fontos, valamilyen szempontból mindenképpen újnak ondható kezdeményezést,   társadalmi tevékenységet folytatnak, mint pl. a hajléktalan, a társadalom perifériájára került emberek segítése. Ahogy teszi ezt UDVARHELYI TESSZA ÉVA, aki 2009-ben létrehozta A Város Mindenkié egyesületet, majd később megalapította a Közélet Iskoláját.  


Munkásságát idén Ashoka-ösztöndíjjal és  örökös Ashoka-tagsággal ismerték el. Bemutatkozása és avató ünnepsége január 12-én csütörtök este volt a Magnet Közösségi házban. Ezt a felvételt adásban nem fogjuk leadni, azonban még az ünnepség előtt  interjút is készítettem vele, melyet január 18-i "117 perc" című magazinunkban hallhatnak majd érdeklődő Hallgatóink.

Nagy tisztelettel gratulálunk, és - most, amikor különösen fontos a civil összefogás, hogy minél többen és minél messzebb meghallják hangunkat - kitartást, eredményes munkát kívánunk Tesszának is és valamennyi, hasonló  tevékenységet végző embernek!



Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr5512122927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása