HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

Ma délután egy hatalmas vihar vetett véget a már több, mint egy hete tartó elképeztő hőségnek, mialatt én  Kollégáimmal a Civil Rádió "117 perc" című hétköznap délutánonként 16 órakor hallható magazinjának mai adását vezettem. 

 

 

Már délelőtt lehetett tudni, különböző internetes- és egyéb helyeken elhangzott időjárás-előrejelzésekből, hogy egy hidegfront érte el a Kárpát-medence nyugati részét, s ez a front hatalmas viharral érkezik meg Magyarországra, és holnapra el is hagyja az országot. Így szerencsére senkit sem ért váratlanul. Magam is kiposztoltam a Facebook-ra, hogy  Hallgatóink is időben értesüljenek róla, na és természetesen a híradásokban is bemondtuk. 

 

A mai műsorban sok érdekesség hangzott el.  Műsorunk állandó rovata "A hét embere" rovat, melynek lényege, hogy a műsor szerkesztői közül hétről-hétre valaki jelöl egy közismert embert, aki lehet előadóművész, író, újságíró, képzőművész, stb. - egy szóval közszereplő, akit szívesen bemutatna közelebbről is a Civil Rádió hallgatóinak. Erre a hétre én jelöltem, ezúttal Pleszkán Écska jazz-énekesnőt és bábművészt, akit néhány éve a TV2 "The Voice" című tehetségkutató műsorában ismerhetett meg a nagyközönség. Édesapja Pleszkán Frigyes jazz-zongorista volt. Écska pedig a zene mellett bábművészettel és rajzolással is foglalkozik. A mai adásban  főképp erről beszélgettünk. Amikor bementünk a stúdióba, odakint még verőfényes napsütés volt, azonban az interjút követően egyre sötétebb lett, és a "zeneszünetek" alatt  láttuk, hogy a stúdióval szemben lévő szerkesztőségi szobák ablakát verte a jég. Odakint a vihar fákat tépázott meg, faágakat tört le, és felsővezetékeket szakított le. Rubint Dániel technikus kollégám a vezérlőben folyamatosan figyelte az Index hírportál híreit. A portál folyamatosan  beszámolt a legújabb viharkárokról, így Dani jóvoltából én is folyamatosan tudtam tájékoztatni  műsorunk hallgatóit az aktuális helyzetről.  Emellett még telefonon bejelentkező interjúalanyaink is adtak tájékoztatást, például Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke, akivel a múlt hét végi "Kék szalag" vitorlásversenyről beszélgettünk, épp Pécsen tartózkodik.  Beszélgetésünk elején elmondta, hogy ott még verőfényes napsütés van (ez 17 óra után néhány perccel volt). Ugyanakkor a Balatonon az emberek már  menekültek a vihar elől. Budapesten is rendkívüli károkat okozott a vihar. 

 

A    műsorban  szóltunk még arról is, hogy a Nyírő Gyula Kórházban működő Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben szenvedélybetegek részére falfestéses terápiát tartanak, amelynek lényege, hogy az ott kezelteket nem betegként kezelik, hanem megpróbálnak nekik lelkileg segíteni azzal, hogy "kirajzolhatják" magukból a feszültséget - mesélte el Petke Zsolt, az Intézet Addiktológiai Osztályának főorvosa. Műsorunk utolsó részében pedig Cserép Lászlóval, a  Balatonfüredi Önkormányzat Idegenforgalmi- és Művelődési Osztályának vezetőjével beszélgettünk a közelgő füredi Anna bálról, és a július végétől augusztus végéig tartó "Borhetek" rendezvénysorozatról.  Közben pedig egy kedves Kollégánk, Sere Bence a stúdióban ugyancsak figyelte az internetet, egy netes közvetítés jóvoltából az épp műsorunkkal egy időben zajlott Tour de France kerékpárversenyt. Így annak fejleményeiről is be tudtunk számolni Hallgatóinknak.

 

A beszélgetéseket hamarosan meg is hallgathatják az érdeklődők itt e blogon.

 

 

 

Remek hármas alakult hát ki így a stúdióban, teljesen spontán, úgy, hogy nem is beszéltünk össze. Remek csapatmunka volt, köszönet a Srácoknak érte!



Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr817611214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása