HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

Nagy megtiszteltetés ért minket. Böjte Csaba, dévai ferences rendi szerzetes ma délután telefoninterjút adott rádiónknak.  Apropóját az adta,  hogy múlt héten szombaton elismeréssel tüntették ki. idén ugyanis ő kapta a Magyar Szabadságért díjat.  Ezt a díjat 1991-ben adták át először.  1990-ben alapították, annak tiszteletére,  emlékére, hogy 1990. június 19-én  az utolsó szovjet katona is  elhagyta Magyarországot. Csaba testvér több, mint két évtizede segít árva gyerekeken Erdélyben. Jelenleg 82 helyen működik a Dévai Szent Ferenc alapítvány.  Már 5000 gyerek került ki árvaházaiból. most 2378 gyereke végezte el az iskolát. Csaba testvér úgy érzi, e díjjal fejet hajtottak a nemzet gyermekei előtt.

 

A telefoninterjút követően Illés Márton,  az Autonómia alapítvány programvezetője adott interjút. lt hétvégén rendezték ugyanis  a Norvég   minta  fesztivált.      Ez    lehetőséget biztosított  a hazánkban működő  civilszervezetek bemutatkozására.  a Norvég Civil Alap támogatásával   működő  szervezetek,  alapítványok  interaktív,  játékos formában mutatták be  tevékenységüket.  Mártonék alapítványa  a roma integráció  fontosságát hangsúlyozza.  

 

További részleteket   holnap este  20.00-kor  kezdődő  Filagória című  műsorunkban halhatnak  érdeklődő hallgatóink, Budapesten az FM 98 MHz-es frekvencián, illetve a világhálón a http://www.civilradio.hu:8000 linken, akár "okos" eszközökön is. Létezik egy Tunein Radio nevű alkalmazás, amellyel Android operációs rendszerű telefonokon és tableteken egyszerűen hallgatható Rádiónk, a Helyi rádiók menüpont alatt.

 

 

 

   

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr537586920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása