HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

A SZERETET EREJÉVEL

2015.02.15. 23:05

szerző: RUZSA_VIKTOR

Sok  kicsi sokra megy... Tartja a jó magyar közmondás. És ez sokszor így igaz. Azonban néha még a sok kicsi is kevés, és szükség van még többre. Így van ez egy ma délutáni jótékonysági rendezvénnyel kapcsolatban is, melyet egy súlyos születési rendellenességgel született, immár 9 éves kislány, Szintia javára rendeztek Bólya Árpád fotóművész szervezésében az angyalföldi József Attila Művelődési Központban. Az esemény egyik médiatámogatója a Civil Rádió is. Épp egy hete, vasárnap délelőtt érkezett egy felhívás az MTI hírlevelében, melyben e koncertre hívták fel a figyelmet,  pontosabban arra, hogy Szintiára egy életminőség-javító műtét vár, melyet egy neves, bécsi professzor végezne el - erre szerveznek gyűjtést, mivel a műtét ára magyar pénzre átszámítva nagyjából négymillió forintnak megfelelő összegbe kerül. A felhívásban akkor az állt, hogy a műtéthez még 6-700 ezer forintra lenne szükség, s amennyiben ez a pénz összegyűlik, úgy a műtétet még idén márciusban elvégzik. Noha ez a hiányzó összeg még teljes egészében nem gyűlt össze a ma délutáni rendezvényen,  szerencsére a szervező Bólya Árpád egy csöppet sem kudarcként éli meg, noha kétségtelen és szomorú tény, hogy nem sokan figyeltek fel Szintia édesanyja, Bíró Evelina segélykiáltására, azonban akik eljöttek, akár fellépőként, akár csak hallgatóként, mindenképpen hozzájárultak valamennyivel egy álom megvalósításához, pontosabban közelebb juttatták Szintiát a műtéthez.

A február 15-i, "A szeretet erejével" címmel megtartott  jótékonysági  koncerten nem kisebb előadók léptek fel, mint pl. Antal Tímea vagy Batánovics Lili, akiket az X-faktor című tehetségkutatóból ismerhettünk meg, és akikkel egy-egy rövid interjút is készítettem a Civil Rádió számára - és még sokan mások, pl. az Árpádházi Szent Margit kórus,  akik szakmai profizmusukról, alázatukról, hihetetlen elkötelezettségükről, emberségükről  tettek tanubizonyságot. A koncertet követően megismerkedtem Korsós Bettinával, aki tavaly novemberben díjat alapított, "Szuper Anya" néven, és   akit élő stúdióbeszélgetésre hívtam február 18-i szerdai "117 perc" című délutáni magazinunkba. Természetesen volt szerencsém személyesen találkozni Bíró Evelinával is, aki "Szintikével az élet" címmel néhány éve blogot indított, hogy meséljen gyermeke mindennapjairól, hogy  megoszthassa örömüket, bánatukat a széles nyílvánossággal. A gyűjtés pedig nem most kezdődött - és ahogy fent már utaltam is rá, még koránt sincs vége. Minden felajánlást várnak a blogon található számlaszámra.

 

Folytatás nálunk is, a Civil Rádióban.

 

HAJRÁ, SZINTIA!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr967178965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása