HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

JÓBARÁTOK

2014.09.28. 00:16

szerző: RUZSA_VIKTOR

Mozgalmas nyárvégi, kora őszi napokon vagyunk túl.

 

Idén is megrendezték a már évek óta hagyományos Wekerlei Napokat. A három napos hétvégi rendezvénysorozatnak - ahogy minden évben - idén is a kispesti Kós Károly tér adott otthont, amely tér ezúttal szeptember 13-án, szombaton  a Szolidaritás terévé vált. Ilyenkor e téren olyan civil szervezetek, alapítványok mutatkoznak be, akik munkájukkal vagy  fogyatékossággal élő embertársainknak segítenek, vagy pedig egészségmegőrzéssel, megelőzéssel foglalkoznak. A Civil Rádió évek óta médiatámogatója e rendezvénynek, ezen belül is a Szolidaritás terének. Idén is kaptam meghívást, és a kissé esőre álló idő ellenére idén is hatalmas érdeklődésre  tartott számot e családi program. Hogy mi is történt pontosan? Erről két alkalommal is hallhattak riportot Hallgatóink a Civil Rádióban: elsőként szeptember 24-i "Filagória - A védett közösségi tér" című műsorunkban, majd 26-án "Handycap" című magazinunkban. Természetesen nem ugyanazokat a szervezeteket mutattam be, hanem az adott műsor profiljába illeszkedőket, ugyanis közel kétórás hanganyagot sikerült készítenem.

 

Tegnap pedig egy igazán csodálatos napot tölthettem el egyik legkedvesebb barátoméknál, Krizbai Tecáéknál. Tecával először 2008-ban találkoztam egy, a Vakbarát Alapítvány által rendezett tehetségkutatón. Később, 2011-ben az RTL Klub "Csillag születik" című tehetségkutatójában egy egész ország szurkolhatott neki. Meg is lett annak eredménye, ugyanis  dobogós helyezést ért el. Bár azt nem tudtuk meg a döntőben, hogy pontosan hányadik lett, de azt gondolom, mindenképpen büszkék lehetünk rá (az első helyezett egyébként László Attila lett). Teca több alkalommal vett részt a "Mozdulj!" Közhasznú Egyesület rendezvényein, tavaly december óta pedig rendszeres klubkoncerteken várja barátait, rajongóit. Köztük engem is, mivel most már én is rendszeres látogatója vagyok koncertjeinek. S általam pedig a Civil Rádió igyekszik rendszeresen hírt adni a vele történt eseményekről,  koncertjeiről. Teca pedig most nagy fába vágta a fejszéjét. Egész pontosan: Nem is egyedül, hanem hugával, Edittel és nagybátyjukkal, Ricsivel és annak  ikertestvérével, Zolival és Teca egyik gimnáziumi osztálytársával. Szeretnének benevezni a 2015-ös Euroviziós Dalversenyre, illetve először is annak hazai előválogatójára,  A Dal című versenyre, melyen főképp már ismert hazai előadók versenyeznek, olyan új dalokkal, amelyeket korábban nem ismert a Közönség, vagy amely dalok egyáltalán, kimondottan erre az alkalomra  születnek. Viszont éppen a versenykiírásra, na és a meglepetésre, egyáltalán, a folyamatban lévő ügyre tekintettel egyelőre többet nem árulok, nem árulhatok el. Legyen meglepetés! Egy délután 12:45-kor induló monori autóbuszjárattal mentem le, amely busz az Örs vezér teréről indult, majd délután kettő körül kezdtük a munkálatokat, melyekkel nem sokkal 5 után végeztünk. Egy igazán remek délutánunk és esténk volt. Annyira jól éreztük magunkat, hogy egy este   20:46-kor Budapestre induló járattal jöttem haza.



Szóval... Egyelőre legyen elég ennyi, kedves kíváncsi Olvasó. A többit a maga idejében...



Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr746737797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása