HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

Gondolhatná azt a kedves Olvasó, hogy  elírtam a címet.

Pedig nem...

 

Ha most nagyon morbid akarnék lenni, akkor így is felkonferálhattam volna ma esti "Filagória" című műsorunk annak témája miatt, ugyanis mi, látássérültek, vagy épp mozgáskorlátozott embertársaink, de említhetnénk még persze a babakocsival közlekedő kismamákat is, nagyvárosaink utcáin védtelenek vagyunk. Nagyvárosaink, köztük Budapest, finoman szólva sem akadálymentesek, vagy legalábbis, csak részben azok.

Tíz évvel ezelőtt Angliából indult el  az OpenStreetMap, amely a Wikipediához hasonló, szabadon szerkeszthető térkép. Magyarország 2007-2008-ban csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez. Augusztus 9-én szombaton a magyar résztvevők az OSM tízéves jubileumi ünnepségét tartották  Budapesten, a Design Centerben, miközben  elkezdték készíteni Budapest akadálymentességi térképét. Délelőtt az érdeklődők előadásokat hallhattak a térkép internetes- és Androidos változatáról, majd ezt követően 5-6 fős csoportokra tagozódtunk, és elkezdtük bejárni a Design Terminál (Erzsébet tér) környékén lévő utcákat. Hogy mire jutottunk?

 

Műsorunk itt hallgathatják meg érdeklődő Hallgatóink...

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr256601863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása