HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

SZUPERHOLD

2014.08.11. 00:26

szerző: RUZSA_VIKTOR

szuperhold_az_ablak_vegen_t_sarl_val_1407709544.jpg_2048x1536

SzuperHold - amikor az amúgy is száz százalékos holdfázisban lévő telihold a legközelebb van a Földhöz, és pontban éjfélkor a déli égbolton látható... Az ablaküveg még kicsit rá is segített, ezért ha kinagyítva nézzük, olyan, mintha sarlója is lenne...

Gyönyörű...

 

15 évvel ezelőtt, 1999. augusztus 11-én pedig, teljes Napfogyatkozás volt  Észak- és Közép-Európában. Nem sokkal dél után Magyarország egy része is sötétségbe vorult - a középpont a Balatonnál volt, de Budapesten és Szegeden is félhomály volt kb. 2 és fél percre.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr1006593543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása