HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

A Motiváció Mozgássérülteket Segítő Alapítvány szeretne hagyományt teremteni azon elképzeléséből, mely  szerint minden évben állásbörzét szervez megváltozott munkaképességűek részére. Az állásbörzének az Aranytíz Kultúrház adna otthont. Idén meg is történt az első esemény, május 27-én kedden délelőtt 9 - 13 óra között. Médiaképviselők kevesen érdeklődtek, azonban a Civil Rádió szerencsére képviseltetni tudta magát, általam. A legtöbb mukaadó inkább fizikai munkára keres embert, tehát főképp értelmi fogyatékossággal élők és hallássérültek jöhetnek számításba most, kevésbé a mozgás- és látássérültek.  Tánczoz Zsuzsanna, az Alapítvány munkáltatói rehabilitációs foglalkoztatásért felelős project vezetője szerint azonban ez nem ellentmondásos, hiszen folyamatosak az egyeztetések az egyes nagyvállalatokkal annak érdekében, hogy mihamarabb megvalósuljon a fizikai akadálymentesítés, azért, hogy valóban minél több látás- és mozgássérült embert is munkába tudjanak állítani. A munkaadók között olyan nagyvállalatok voltak jelen, mint pl. a MAHART, a Shodexo, a McDonalds, amely két alkalommal is elnyerte a Salva Vita Alapítvány Fogyatékosságbarát Munkahely elismerését, vagy a Panda Hotel, amely egy olyan szállodalánc, ahol  mára már a munkatársaik csaknem 80 százaléka megváltozott munkaképességű. Abban valamennyi munkaadó és a Motiváció Alapítvány munkatársai is egyetértenek, hogy a megváltozott munkaképességűek sokkal loyálisabbak, sokkal erősebb bennük a bizonyítási vágy, az igyekezet,Vagy legalábbis több ilyen van köztük, de azért van egy kisebb réteg, amelyik fél, ha az első, telefonon történő érdeklődés során meghallja, hogy milyen munkakört kellene betöltenie.

 

E hét pénteki "Handycap" című műsorunkban részletes összefoglalót, interjúkat hallhatnak érdeklődő Hallgatóink, 13 órai kezdettel!

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr446220110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása