HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

Az idei enyhe tél és a hirtelen jött felmelegedés kedvező a Lyme-kórt terjesztő kullancsok szaporodásának. A Lyme-kór az egyik legrettegettebb, idegbénulással és esetenként sajnos halállal végződő betegség, melyet bárki megkaphat kullancsfertőzés következtében. Két, a a betegségen már átesett hölgy nem kisebb dologra vállalkozott, mint hogy létrehozzon egy olyan egyesületet, amely megpróbál segíteni a betegséget már megkapott embereknek, illetve azoknak, akik még nem kapták meg, fontosnak tartva a megelőzést. Május  17-én szombaton délután 14 órai kezdettel figyelemfelhívó előadások keretében szeretnék tájékoztatni a közvéleményt. Erről beszélgettünk egy néhány hete rögzített  riportban, melyet ma esti "Filagória" című műsorunkban hallhattak Hallgatóink.


A "Mozdulj!" Közhasznú Egyesület köztudottan elkötelezett az integráció mellett. Évek óta szerveznek közös programokat sérültek és épek közreműködésével, ahol a szorosabb együttlét  lebontja a falakat fogyatékossággal élők és épek között. Mint tudjuk, ezek a falak inkább a tudatlanság építményei. Sok ember szeretne segíteni sérült embertársainak - ám nem mindíg tudja, hogyan tud segíteni, hogyan tud közelíteni  hozzájuk. Az Egyesület a közös programok között a művészetet tartja az egyik legfontosabb érzékenyítő módszernek. Ezért évről-évre szerveznek gálaesteket. Idén sem lesz másképp: május 18-án vasárnap délután 16 órakor az Aranytíz Kulturális Központban kerül sor az Egyesület által szervezett soron következő zenés, táncos eseményre, melyre nem kisebb személyiségek fogadták el a meghívást, mint Lang Györgyi, a Pa-Dö-Dő egyik tagja, R.Kárpáti Péter színművész, akit az RTL Klub Barátok Közt című sorozatából ismerhetett meg a szélesebb nyilvánosság,  Csányi Márton zongoraművész, Krizbai Teca énekes, a 2011-es "Csillag születik" című tehetségkutató verseny egyik felfedezettje, Torres Dániel és Szabó Leslie, a "Megasztár" felfedezettjei, Benkő László, az Omega együttes billentyűse, továbbá az est díszvendége, Kárászi Szilvia zongoraművész és férje, Tahi-Tóth László színművész.   Kárászi Szilvia és Benkő László interjút is adtak a Civil Rádiónak az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón április 22-én. Az Egyesületnek ugyanis jó szokása, hogy minden ilyen és hasonló esemény előtt egy, az eseményt beharangozó sajtótájékoztatót tart, melyen néhány, a műsorban közreműködő művész is bemutatkozik  egy-egy rögtönzött produkcióval  a Sajtó képviselőinek. A sajtótájékoztatón Krizbai Teca, Torres Dániel és Szabó Leslie  egy rögtönzött umplugged produkcióval rukkolt elő.



Műsorunk itt hallgatható meg...

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr536075771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása