HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

NOVEMBERI TAVASZ

2013.11.07. 21:57

szerző: RUZSA_VIKTOR

November első hete mozgalmasan telt.

 

November 1-e, Mindenszentek napja péntekre esett, így hosszú volt a hétvége. Hosszú, és – a  nem épp vidám ünnep ellenére – derűs, és az évszakhoz képest enyhe időt  hozott.

 

E hét szerda esti „Filagória” című műsorunkban egy újabb, valódi példaképet mutattunk be Rádiónk Hallgatóinak, Jenei András szemnélyében. András fiatalabb korában teljesen éplátó volt, annak idején mentőápolónak készült, sőt, nem csak készült, dolgozott is, hivatása is volt ez.  E hivatását  gyermekkori, ugynevezett 1-es típusú cukorbetegségének köszönheti, melyet 1981-ben, mindössze öt éves korában diagnosztizáltak nála, mely miatt gyermekkorában sokat gyengélkedett, és sokszor vitte kórházba  a mentő. Később – egész pontosan 2010-ben – vese- és hasnyálmirígy-transzplantációra került sor, melynek következtében e betegségből teljesen kigyógyult, azonban idő közben szövődményként látását elveszítette, mely már nem volt visszafordítható folyamat. Így mára ugyan  vakon, de teljesen új életet kezdett. 2011. óta a Buda Környéki Látássérültek Egyesületének alelnöke, érdekképviseleti kapcsolattartója, számos könyv szerzője. Műveiben leírja eddigi életének történetét, műveivel  és életével igyekszik példát mutatni sorstársainak. Hogy hogyan is teszi mindezt? Erre kerestük a választ. Aki lemaradt volna e beszélgetésről, itt most újra meghallgathatja.

Szerdai műsorunk felvételről szólt. András még október 31-én csütörtök este tette tiszteletét nálunk.
 

 

 

S miközben az interjú adásban volt, én a Backstage Pubban voltam Barátaimmal, a Kormorán Memory Band újabb klubkoncertjén, mely ezúttal inkább Margit Józsi barátunk újabb nagylemezbemutató koncertje volt. Noha  dalait már sokszor hallottuk, sokunknak meg is van szólólemeze, azonban élőben mindig másképp szólnak, minden alkalommal jó újra és újra élőben hallani őket.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr735620087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása