HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

ÉVADKEZDÉS...

2013.10.12. 23:52

szerző: RUZSA_VIKTOR

E  hét szerda esti „Fillagória – A védett közösségi tér” című műsorunkban teljes terjedelmében bemutattuk a Eunice Kennedy  nap Díjátadó ünnepségéről készült  felvételünk  a Civil Rádió közönségének.  Még ezt megelőzően hallhatták azt a riportunk is, melyet annak idején „Handycap” című műsorunkban is már hallhattak, amelyben a Bókay kertben a Speciális Olimpiai Szövetség Teniszszakágának szervezésében megrendezett versenyről tudósítottam. E versenyben épek és fogyatékossággal élő versenyzők együtt teniszeztek. E két felvételből tehát  kikerekedett egy komplett történet, melyben így bemutattuk a Speciális Olimpiai Szövetséget, mivel a legelső  riportban Dr. Jáde György országos sportigazgató a többi sportágról is beszélt, szám szerint 21-ről.

 

Műsorunk itt hallható.

 

 

Mivel a műsort már kedden teljes egészében elkészítettem, és lezártam, így felvételről szólt. Ez alatt a Backstage Pubban megkezdődött a Kormorán Memory Band 2013-14-es évada – ezen az estén az évadnyitó klubra került sor. A repertoár a régi volt, ám a hangulat már az elején a tetőfokára hágott, hiszen csaknem három hónapos nyári szünet után találkoztunk újra Barátainkkal, kedvenc zenekarunk tagjaival. Nem csak jómagam, hanem minden törzshallgatója e klubkoncerteknek, szerencsére  sokan együtt voltunk a régi ismerősök közül. Emellett megújult a Backstage Pub, a színpad  korábbi helyéről az átellenes oldalra került, a korábbi, már egy ideje amúgy sem használt mellékhelységek helyére, közvetlenül a bárpult mellé, kicsit beljebb a nézőtér síkjától, így akusztikailag is jobb élményben lehet részünk mostantól.    A koncertet megelőző nap hajnalán elhunyt Csomós Péter gitáros, a legendás Hungária együttes első gitárosa. Gál Péter, a Kormorán Memory Band hegedűse jóbarátja volt, így  koncertjükön  „Ne sírj, kedves” című dalukat neki ajánlotta, és úgy játszotta a dal közepén lévő hegedűszólót, ahogy eddig még sohasem – noha mindig is zseniálisan hegedülte. De ez most valahogy egészen más, egészen megható volt, még nekem is könnyet csalt a szemembe, pedig én az elhunyt zenészt nem is ismertem, de valahogy a hatás mégis átjött. A koncert alatt odakint esett az eső, így nem sokkal este fél tizenegy után egészen friss volt odakint a levegő, mikor elindultam a  Hősök tere irányába, hogy még elérjem az utolsó metrót. Nem sokkal fél tizenkettő után szerencsésen haza is értem.

 

 

 

 

Október 10-én csütörtökön – mint már késő este idehaza rájöttem – az egykori Metró Klubban voltunk, a  VII. kerület Dohány u. 22-24. szám alatt, ahová most a Roham Bár költözött, amely mostanáig a VIII. kerületben volt, nem messze,  csupán a Rákóczi út másik oldalán. A hely ezen az estén nyitotta meg újból kapuit, immár a Rohamnak helyet adva, a nyitó rendezvény pedig a Csillagszálló Kulturális Utcalap 2013. őszi, „Bélyeg” című lapszámának bemutatója volt, a lap főszerkesztője, Pálfi Anna vezetésével. A lapbemutatón két kisfilmet is láthattunk, amelyben főképp a romákat  érő társadalmi megbélyegzésről, előítéletekről  szólnak.  Jelen lapszámban főleg a megbélyegzés a központi téma, amely nem feltétlen csak előítéleteket  jelent, hanem az egyes szereplők lelkében lejátszódó érzések  látványos megnyílvánulása is.

A lapbemutatóról október 23-a esti „Fillagória” című műsorunkban hallhattok majd egy rövid összefoglalót.

 

 

 

Ma délután pedig a Mozdulj Közhasznú  Egyesület által szervezett Balaton körüli tandemtúra afterparty-ján vehettünk részt, ugyancsak az Egyesület szervezésében. Az eseménynek Sass Sándor paralimpiai bajnok erőemelő dobóatléta tulajdonában álló vendéglő adott otthont, a Kazinczy utcában. Az eseményre szinte mindenki eljött, aki két hónappal ezelőtt ott volt, részt vett a tandemtúrán, akár csak egy napig is. Jó volt újra találkozni a régi ismerősökkel, Barátokkal, jómagam Szalay Rékával mentem oda, akit két évvel ezelőtt egy szilveszteri buli alkalmával ismertem meg. Jó volt végignézni néhány fényképet kivetítőn, és egy rövid videóösszefoglalót is láthattunk a négynapos eseményről.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr215565634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása