HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

TRAILO

2013.02.05. 23:21

szerző: RUZSA_VIKTOR

Két hete   kaptunk egy sajtóközleményt, amely egyúttal segítségkérés is Szerkesztőségünktől.

 

A Mozgáskorlátozott Emberek Rehabilitációs Közösségében működik egy trailo csapat. A trailo a tájfutáshoz hasonló sport, melyben kerekesszékes és ép sportolók indulnak, speciális és nemzetközi jelrendszerrel ellátott térkép segítségével.  E klub két vezetője Forstreuter  Tünde és Forstreuter Péter edző, valamint Tóth Károly és Rábai Miksa kerekesszékes sportoló. Emellett Károly még egyetemista, Miksa pedig a Mozgáskorlátozott Emberek Rehabilitációs Közösségében dolgozik, jelenleg a Marczibányi tér 3. szám alatti Mozgássérültek Intézetében.    Péter röviden mesélt a sportág történetéről, elmodta,hogy e sport Magyarországon 2009. óta ismert igazán, ők pedig 2011-ben csatlakozta. Szerensére jó tapasztalataik vannak, főleg külföldön jól fogadták azon kezdeményezésüket, hogy kerekesszékesekkel együt vegyenek részt versenyeken. Európa-bajnokságot évente, világbajnokságot pedig két évente rendeznek, legutóbb 2011-ben Franciaországban rendeztek világbajnokságot, idén július 7-e és 14-e között pedig Finnország ad otthonta következő ugyanilyen megmérettetésnek.    Ehhez keresnek támogatókat, és ebben szeretnék  segítségünket kérni. Mi a magunk részéről a média erejével, nyílvánosságával tudunk, pontosabban, próbálunk meg segíteni,mivel sajnos anyagi forrásaink nekünk sincsene. Reméljük azonban, hogy a ma délután velük készült rövid riportunk minél több emberhez eljut majd. E riportot e hét pénteki „Handycap” című műsorunkban hallhatják majd Hallgatóink, 13:05 kezdettel.  E műsor ismétlése pedig február 12-én kedden délután, ugyanebben az időben lesz.

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr745064931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása