HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

Orosz Barbara, Kucsera Zsolt, Pataki Zita, Nemes Nóra, Nánási Pál, Kazány Tibor, Varga Katalin, Varga-Tarr Sándor a Laruss Étterem és Rendezvényközpontban.jpg

Idén is megrendezik a Miss Colours Hungary kerekesszékes szépségversenyt a Colours Rehab KFT támogatásával.  E nagyszabású eseménynek idén is a Laruss Étterem és Rendezvényközpont   ad otthont Budapesten, a Csörsz utca 18/B. szám alatt. A február 3-i castingon 10 hölgy mutatkozott be a zsűrinek:

 

 Almási Nikoletta,

 Ferenczi Tünde,

 Gulyás Viktória,

 Ivanova Daniella,

 Kovács Brigitta,

 Oláh-Koppány Andrea,

 Simonfi Lilla,

 Szántó Barbara,

 Váczi Anita és

 Vasas Vanda.

 

Közülük kettő már visszatérő résztvevő:  2012-ben a legjobb nyolc közé jutott Almási Nikoletta és a legjobb nyolcból kimaradt  Szántó Barbara.

 

Valamennyi résztvevő fontosnak tartja  felhívni a közvélemény figyelmét az akadálymentesítés, az esélyegyenlőség fontosságára, arra, hogy ne szánalommal tekintsenek a kerekesszékes-, illetve egyáltalán a sérült  emberekre. Valamennyien egyetértettek abban, hogy fontos az emberek közötti falak, akadályok lebontása. Emellett a résztvevők  azzal kapcsolatban is egyhangú választ adtak – arra irányuló kérdésemre, hogy számukra mi a szépség -, hogy a szépség nem a külsőségeket, hanem  sokkal inkább a belső értékeket, az   önmaguk lelkében lévő harmóniát jelenti. Valamennyien  nagyon sokoldalúak, vannak köztük kimagasló tehetségek. Gulyás Viktória például korábban drámatagozatos gimnáziumba járt, így számára fontos a gesztikuláció, a hallgatás, az, hogy mindig hallgassuk meg a másik embert. Emellett jelenleg a Kutyával az Emberért Alapítványnál dolgozik, segítő- és hangjelző kutyákat képeznek. Oláh-Koppány Anita korábban az Ability Parkban dolgozott, fontosnak tartja az érzékenyítést, a sérült emberek világának az épekkel való megismertetését. Váczi Anita pedig Tiszaújvárosból érkezett, jelenleg épp gyermeket nevel, emellett pedig a TV SE –ben kajakozik  Makó Mónika és Jancsár László edzők tanítványaként. Nem titkolt célja a 2016-os Rio de Janeiro-i Paralimpián való qualifikáció.

 

 

A versenyzők bemutatkozása  február 3-án zajlott a Laruss Étterem és Rendezvényközpontban, a szakmai zsűri ezután választja majd ki a legjobb nyolcat, akik március 9-én kűzdenek majd meg a nézők szavazataiért. A verseny ötlegazdája Kazány Tibor,  szervezője   pedig Varga-Tarr Sándor, aki elmondta, hogy az érdeklődők a rendezvény www.misscolours.com címen található honlapján rendelhetnek jegyet a március 9-i döntőre. A jegyek árából befolyt bevételből a Pethő Intézetet támogatják, továbbá aktív kerekesszékek vásárlására is fordítanak belőle.





Hamarosan – terveink szerint február 22-i Handycap című műsorunkban - hallhatják Hallgatóink a legjobb nyolc közé jutott versenyzőkkel készült interjúinkat. A műsor 13:05-kor kezdődik.

 

 

Online adás: http://www.civilradio.hu:9000/stream.mp3

 

 

Hagyományos rádiófrekvencia Budapesten és környékén: FM 98.0 MHz








Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr35060909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása