HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

SIKER!

2012.11.04. 23:06

szerző: RUZSA_VIKTOR

A Vakbarát Alapítvány évek óta támogatja a tehetséges látássérült fiatalokat. Idén - 2008. óta először - újra   országos karaoke bajnokságot rendezett, melyre ezúttal október 28-án vasárnap délelőtt került sor a Farkas Teaházban. A verseny délelőtt 11-kor kezdődött. 16 versenyző, 10 női-, valamint 6 férfi énekes mérette meg tudását, természetesen nemek szerinti kategóriákban - vagyis a verseny végén mindkét kategóriában hírdettek győztest. A Teaház és a Vakbarát Alapítvány vezetője, Farkas Péter barátom későbbi elmondása szerint 71-en voltunk, a verseny eredményhírdetése előtti szünetben bárki vásárolhatott szavazócédulát, akár többet is, mely(ek) segítségével akár egy, vagy több énekesre is szavazhatott - azonban az egyes produkciókat követően egy szakmai zsűri értékelt, melynek tagjai a négy évvel ezelőtti győztes, Horváthné Dunaveczky Leona, valamint az operaénekesnek készülő konzervatóriumi hallgató, Csók Andrea és Volosinovszky György színész, előadóművéstz voltak.  Nehéz lehetett meghozni  a végleges döntést, illetve felállítani a sorrendet az egyes fellépők között, ugyanis valamennyi előadó alapos felkészültségről és kitűnő zenei hallásról, remek hangi adottságról tett tanubizonyságot. Az egyes dalok a hazai könnyűzenei élet legszélesebb palettájáról származtak: kezdve a múlt század ötvenes éveitől egészen napjaink slágeréig. Az egyetlen megkötés mindössze annyi volt, hogy magyar pop-rock dalok közül kell választaniuk a versenyzőknek. Végül megszületett a döntés: a Zsűri döntése értelmében a női kategória győztese Geszti Eszter fuvolista, énekes lett, aki Miller Zoltán "Süt a nap" című slágerével győzőtt, a férfikategóriában Szigetfalvi Áron nyíregyházi egyetemista bizonyult legjobbnak, aki Bódi László, aliasz Cipő és a Republic együttes "A hatvanhetes úton" című dalát énekelte el. Ugyancsak ő nyerte a legtöbb közönségszavazatot, összesen 303-at. A díjazottak pénzjutalomban részesültek, a legtöbb közönségszavazatot begyűjtő Szigetfalvi Áron pedig a szavazócédulák bevételéből származó összeget, vagyis a leadott 303 szavazat százszorosát nyerte, miután egy-egy cédulát 100 Forintért árusítottak.

Jómagam riportot is készítettem az eseményről, melyet a Civil Rádió Hallgatói hamarosan hallhatnak, valamelyik novemberi "Handycap" adásunkban.



*** *** ***



A mögöttünk hagyott hét vezető híre, hogy a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság 2012. október 31-én szerdán meghozta végleges döntését az FM 98 MHz-es frekvenciára beadott pályázattal kapcsolatban. Eszerint a Civil Rádiót működtető Civil Rádiózásért Alapítvány a frekvenciapályázat követelményeinek megfelelt, s mivel  egyedüli induló volt a 2012. június 12-ig beadandó pályázaton, így nem volt kérdés, hogy ki nyeri meg az FM 98 MHz-es frekvencia használati jogát az elkövetkezendő 12 évre. Sikerült! Köszönet illet mindenkit, aki segítségünkre volt ebben, köszönet a pályázat íróinak, Rádiónk vezetőinek, valamint azoknak, akik anyagi támogatásukkal segítették Rádiónkat. 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr444889417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása