HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

PARLAMENTI SÉTA

2012.08.03. 23:27

szerző: RUZSA_VIKTOR

Még . június 30-án szombaton csaknem hatvanan tehettünk sétát Hazánk első számú  műemléképületében, a Parlamentben a Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesülete szervezésében Szliva Ilona parlamenti idegenvezető segítségével.  Bevallom őszintén, harminchat évet megéltem már, de mindezidáig még nekem sem volt lehetőségem belülről megcsodálni az Országházat, így  nyílvánvaló volt, hogy csatlakozzak az Egyesület kezdeményezéséhez, s ha már így tettem, miért ne használtam volna ki Civil Rádiós mivoltom? Az Egyesület elnöke, Borai Botond és munkatársai segítségével sikerült felvennem a kapcsolatot a Parlament sajtóosztályával, és engedélyt szerezni, hogy hangfelvételt is készítsek a látogatásról, illetve riport készülhessen e nem mindennapi eseményről, mely riport végén Szliva Ilonával egy ötperces interjút is készíthettem, mely interjú fő témája az akadálymentes környezet volt, vagyis azon fontos kérdéskör, hogy egy mozgás-, egy látás- vagy egy hallássérült ember hogyan tud önállóan közlekedni, tájékozódni az épületben, hogy az épület munkatársai hogyan, miként tudnak segíteni az önálló és biztonságos közlekedésben. Sétánk során pedig még egy  Koronaőrség-váltást is megtekinthettünk, mivel 2001. január 1-e óta a koronázási jelképeknek a Parlament kupolacsarnoka ad otthont.

 

 

 

Műsorunk augusztus 1-i „Fillagória – A védett közösségi tér” című műsorunkban hallhatták Hallgatóink.

 

 

 

Címkék: Címkék

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr154694910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása