HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

"AFTER HÚSVÉT"

2012.04.15. 10:34

szerző: RUZSA_VIKTOR

Mozgalmas hét áll mögöttem...



Csütörtökön délután négytől nyolcig a stúdióban dolgoztam, két műsort is elkészítettem, úgy, mint e hét pénteki "Handycap" magazinunkat, valamint április 25-i "Fillagória" című műsorunk egy jelentős részét. Előbbiben - többek között - egy jótékonysági koncertről szóltunk, mely koncertet Várkonyi Attila, alias Dj Dominique rádiós- és televíziós műsorvezető, DJ szervezte, hátrányos helyzetű gyermekeket támogató alapítványok, civil szervezetek javára. E koncert egy immár 17. éve tartó sorozat újabb állomása, idén április 13-án délután került rá sor  Budapesten, a Körcsarnokban. Örömömre szolgált, hogy a fellépők között tudhattuk - többek között - Napsugár Anna jeltáncművészt is. E koncert kapcsán Attila adott egy 2 perces telefoninterjút Rádiónknak - ezt is hallhatták azok, akik április 13-i "Handycap" című műsorunk hallgatták. Akik eddig még nem hallották, itt meghallgathatják. 

Másik vendégem személyesen a stúdióban Varga Erika volt, aki egy új divatot, márkát teremtett.  Erikát annak kapcsán hívtam meg, hogy március 22-én negyedik alkalommal rendezték meg a GLAMOUR Women of the Year gálát, melyen Varga Erika, a Romani Design vezetője kapta „Az Év Hősnője” díjat. A Glamour szerkesztősége által adományozott díjat idén második alkalommal adták át. „Az Év Hősnője” címet olyan nők nyerhetik el, akik kiemelkedően közhasznú társadalmi munkát végeznek, és ezzel követendő példaként szolgálnak.
A Romani Design vezetője évek óta elszántan küzd a cigányság elleni előítélet csökkentéséért a divat világán és megismerésén keresztül. „Nagyra becsüljük azt az áldozatos munkát, amellyel Erika a roma viseleti kultúra hagyományait kívánja népszerűsíteni. Úgy gondoljuk, hogy Erika társadalmi elkötelezettsége és az elmúlt években nyújtott áldozatos munkája méltán teszi őt „Az Év Hősnőjévé”- mondta el Maróy Krisztina, a Glamour főszerkesztője.
„Nagyon örülök ennek az elismerésnek, és őszintén bízom abban, hogy a díj által egyre több fiatal, modern nőhöz jutnak el a Romani Design ruhái, és rajtuk keresztül az üzenet is, amelyet hordoznak”- mondta el Varga Erika a díj átvételekor.
A Romani Design az ERSTE 2011-es Társadalmi Integrációs Díjának egyik nyertese. Az Erikával készült beszélgetést soron következő "Fillagória" adásunkban hallhatják majd, terveim szerint Maróy Krisztinával, a Glamour főszerkesztőjével is felveszem a kapcsolatot, hogy vele is készíthessek rövid interjút. 


Péntek este a Kormorán Memory Band áprilisi klubkoncertjén voltam a Backstage Pubban. A buli most is, mint mindíg, remek hangulatban telt, és a szokásosnál többen voltunk. Szombaton pedig Farkas Péter barátomék szerveztek amolyan utóhúsvétot, vagy ahogy Péter fogalmazott, "After" Húsvétot.  A délután folyamán volt lehetőség kötetlen beszélgetésre,  volt tombola, karaoke, de a leginkább vicces, érdekes esemény a tojáskeresés volt. Ennek lényege, hogy egy önként jelentkező kiment az utcáról a Teaházba  vezető lépcsőhöz, ezt követően a többiek csokitojást rejtettek el a helység legképtelenebb zugaiba, majd miután behívtuk a vállalkozó kedvű játékost, csak a "hideg", "meleg" szavakkal és azok szinonímáinak bemondásával lehetett segíteni neki a tájékozódásban. Volt, hogy virágcserépbe rejtettük a tojást, de olyan is volt, amikor pl. én mentem ki, hogy a csilláron lógott egy maroknyi csomag, abban volt elrejtve.  Voltak, akik gyerekeikkel érkeztek, így éterék ehhez alkalmazkodva találták ki a különböző játékos programokat, amelyeken egyébként felnőttek is részt vehettek.


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr534440879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása