HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

Ez a hét is mozgalmasan telt. Anyai Nagybátyám jóvoltából megszépült fürdőszobám, szép új, fehér színű, műanyag csempét  rakott körbe egy kedves Kollégájával. Nem tartott sokáig,  inkább csak munkahelyi elfoglaltságuk szólt közbe, emiatt két hétig húzódott, mert csak kéthete és a múlt héten szerdán tudtak jönni dolgozni – illetve ma még volt némi „utolsó simítás”, de mára végeztek a munkával.

Ezen a héten egy fontos esemény történt, mely egy alapköve lehet egy hosszú, a látássérült munkavállalókat érintő folyamatnak. A Farkas Péter és felesége nevével fémjelzett Vakbarát Alapítvány munkavállalói fórumot, egy szakmai kerekasztal-beszélgetést hírdetett a Farkas Teaházba, január 26-án csütörtök délután 14 órára. A program célja az volt, hogy egy olyan munkacsoportot hozzunk létre, melynek segítségével képesek leszünk felmérni a látássérült fiatalok munkaerőpiaci igényeit, illetve a munkaerőpiaci integráció lehetőségeit – elsősorban telefonos-, illetve gyógymasszőr munka területén. Legalább 20-an jelentünk meg a teaházban, és úgy tűnik, sikerül elindulni a meghírdetett úton. Ezzel kapcsolatban folyamatosan készítek interjút az érintettekkel, melyekből egy komplett műsort állítunk majd össze.

Mai „Handycap” adásunkban pedig három aktuális témával foglalkoztunk. Elsőként Németi Zsolttal, a Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesületének Elnökével beszélgettem, vagyis egy még szerda délután rögzített   telefoninterjút adtunk le, melyben egy üdülési pályázatról beszélgettünk. A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány pályázatot hírdet szociálisan hátrányos helyzetűek és fogyatékossággal élők, valamint kísérőik részére fejenként maximum 40  ezer Forint üdülési szolgáltatásra. A jelentkezési határidő 2012. február 29. Mivel ebbe a kategóriába a látássérültek is beletartoznak, így az ő segítésüket a Hermina Egyesület vállalta. Az Egyesület vállalta, hogy bárkinek, aki félfogadási időben felkeresi irodájukat, annak segítenek a pályázati űrlap kitöltésében és a szükséges dokumentumok  rendszerezésében, csatolásában, illetve a pályázati anyag postára adásában.
Második fontos téma egy műsorváltozás. A Dévény Anna Alapítvány támogatására rendezendő, korábban 2012. január 30-ára meghírdetett gálaest 2012. május 30-ára tolódik. Rózsa Adrienne szakgyógytornász erre irányuló kérdésemre telefonon elmondta, hogy ennek oka főképp az, hogy nem fogynak úgy a támogatói jegyek, mint ahogy azt szerették volna. Még mindig rengeteg kiadó hely van. Annak érdekében pedig, hogy mihamarabb minél több jegy elkeljen, mostmár nem csak a Művészetek Palotájában és az Interneten, hanem az Alapítvány Budapest, Széll Kálmán tér 16. szám alatti székhelyén is lehet vásárolni.
Végezetül egy stúdióbeszélgetést hallhattak Hallgatóink. Még hétfőn kaptam egy emailt egy pszichológia-szakos egyetemi hallgatótól, Kiss Angelikától, aki egy, látássérültekkel kapcsolatos kutatást végez, ehhez kéri az érintettek segítségét. A kutatás két szempont szerint történik: vakon születettek és nem vakon születettek részére állított össze egy-egy kérdőívet. A kutatási terület a posztraumás növekedés, a látássérültek önértékelése, társadalomba történő beilleszkedése. Angelika adásunkban  megadta elérhetőségeit, és hozzájárult ahhoz, hogy ezeket közzétegyük Facebook-közösségi oldalunkon.

Műsorunk pedig itt hallható…


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr403908184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása