HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

EGY MOZGALMAS HÉT UTÁN...

2011.12.12. 03:29

szerző: RUZSA_VIKTOR

A Dévény Anna Alapítvány születésük előtt, magzatkorban oxigénhiányos állapotba került csecsemők mozgásszervi terápiájával foglalkozik.  Az esetek csaknem száz százalékában gyógyíthatók azok a gyerekek, akiket még 5 hónapos koruk előtt kezdenek kezelni, egy speciális gimnasztikai módszer segítségével. Ennek megalkotója Dévény Anna, aki több, mint három évtizede foglalkozik ezzel. Azonban az Alapítvány 2012-ben több nagyszabású gálaműsorral, rendezvénnyel készül, elsőként január 30-án egy gálakoncerttel a budapesti Művészetek Palotájában, mely koncerten több neves hazai klasszikus- és könnyűzenei énekes, együttes, zenekar lép fel. Anna néni korábban a Magyar Állami Operaház balettársulatánál is dolgozott, mint terapeuta, így került kapcsolatba az Operaház egykori igazgatójával, Szinetár Miklós színművész-rendezővel, akinek lánya, Szinetár Dóra is már régóta ismeri. Így részéről magától értetődő, természetes volt, hogy támogatja az Alapítványt - így az Alapítvány 2012-ben "arcává" választotta. Erről december 7-én délelőtt egy nagyszabású sajtótájékoztató keretében tájékoztatták a közvéleményt.

Még aznap este pedig egy másik rendezvényre is hivatalos voltam: a "Csilagszálló" Kultúrális Utcalap 2011-2012. téli lapszámának bemutatóját tartották a budapesti Kalitka bisztróban, a lapszám a "Vendég" címet viseli. Ez lehet vendégvárás-, vendéglátás-, vendégség - a lényeg, hogy mint minden alkalommal, most is remek esszékből novellákból válogathat az, aki kezébe veszi e lapszámot, mindemellett pedig aki megvásárolja, az Oltalom Karitatív Egyesületet támogatja.

Ezzel párhuzamosan pedig esti "Fillagória" adásunkban két ember - egy téma, az autizmus. Első beszélgetőtársam Szilvássy Zsuzsanna az Autisták Országos Szövetségének elnöke, valamint a Gyöngyösi Autistákat Segítő Központ vezetője volt,  műsorunk második felében pedig Virág Judit galériatulajdonossal beszélgettem egy jótékonysági aukcióról, melyen fiatal autista  alkotók képeiből, festményeiből, grafikáiból rendeztek árverést a budapesti Műcsarnokban. Az árverésen befolyt összegből a Mosolyotthon Alapítványt támogatták neves művészekkel, közéleti személyiségekkel, mint pl. Krizsó Szilvia, az MTVA műsorvezetője, valamint az Esőember itthoni színpadi megtestesítője, Kulka János színművész.  Fillagória című műsorunk itt hallható... 


December 8-án pedig dupla öröm ért engem:
Még novemberben, Pogány Gyuri Főszerkesztőnk és még két másik Kolléga javaslatára beajánlottak a Magyar Újságírók Szövetségébe, mint rádióst,  mivel a Szövetség november 16-án tartotta idei tisztújító közgyűlését, volt lehetőség csoportos tagfelvételre.  Így Gyuriék erre érdemesnek tartottak engem.  Gyuritól emailben minden információt, jelentkezési lapot és instrukciót megkaptam, így nem volt gond az adminisztrációval, a jelentkezési lap mellé pedig rövid referenciaanyagot, szakmai önéletrajzot is mellékelni kellett, szerencsére ezzel szintén nem volt gond, hiszen az elmúlt csaknem nyolc évben sok műsort készítettem, sokkal inkább a válogatás okozott némi fejtörést - de szerencsére Fillagória - A védett közösségi tér című műsorom saját magam által készített honlapja segítséget nyújtott, mert egyszerűen csak ki kellett másolnom néhány műsorleírást, majd kinyomtatni, és beadni Gyuriéknak a szerkesztőségben. E hét hétfőn pedig a Szövetség egyik munkatársa emailben küldte választ, melyben örömmel értesítettek arról, hogy felvételt nyertem, csütörtökön, december 8-án pedig  postán vehettem át tagsági igazolványom és egy ehhez járó, különböző kedvezményekre jogosító kártyát.

Este pedig a városligeti Backstage Pubban egy hamisítatlan Karácsonyi Klubkoncert részese lehettem Barátaimmal, mely koncertet a Kormorán Memory Band zenekar szolgáltatta nekünk. A tavalyihoz hasonlóan idén is jónéhány saját- és mások szerzeményeinek feldolgozásából összeállított karácsonyi dalt adtak elő több más slágerük mellett. De ne én meséljek róla a saját szavaimmal, hanem inkább álljon itt egy kedves Barátunk, Magyarock100 néven feltöltött videója - íme a koncert egy részlete.


Pénteki, december 9-i "Handycap" című műsorunkban - többek között - a Dévény Anna Alapítvány sajtótájékoztatóján készült interjúm hallhatták Hallgatóink.

Tegnap este pedig egy fergeteges karácsony-váró, ünnepi koncert-élménnyel lettünk gazdagabbak  Krisztával, Csillával és Bertával, illetve azokkal, akik velünk együtt az Árkád Bevásárlóközpontba láttogattak.  Az RTL Klub egyik tehetségkutató énekversenye, az X-faktor 2010. szériájának egyik felfedezettje, 30 évvel ezelőtt a híres, Fekete István  "Vuk" című regényből készült rajzfilm főcímdalát eléneklő Wolf Kati adott egy rövid ünnepi koncertet, amelyen régi- és új, főképp saját dalok hangzottak el - a végén pedig Kriszta jóvoltából egy közös kép is készült rólunk, mellyel sikerült nagyot robbantani a legközismertebb közösségi portálon, a Facebook-on. Alig, hogy este nyolckor hazaértem, majd feltöltöttem a képem mobiltelefonomról, alig tellt el egy óra, máris legalább 4-en lájkolták, és 10 hozzászólés  érkezett.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr833456900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása