HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

ÚJRA SZÁRNYALLNAK AZ ANGYALOK

 

 

 

A Vodafone Magyarország Alapítvány idén immár negyedik alkalommal hírdette meg "Többet Érsz" programját, melynek keretében idén is újabb Főállású angyalokat választottak, akik munkájukkal, önzetlen tevékenységükkel egy-egy civil szervezetnél, alapítványnál tevékenykednek, segítve ezzel munkájukat, illetve az egyes alapítványok által támogatott célcsoportot. Idén júliusban eldőlt, kik lehetnek az idei év szerencsés kiválasztottai, Főállású Angyalai. Így - ahogy ez már évek óta hagyomány nálunk a Civil Rádióban - idén is bemutatjuk az újabb szerencsés kiválasztottakat. Mai "Fillagória" adásunkkal útjára indítottuk e sorozatot, ma este Mészáros Évát mutattuk be Hallgatóinknak. Éva egy ugynevezett "Gettószelidítő" programban vesz részt, mely program során az Ózd melletti Hétesen élő romákat segítik az integrációban, többek között közmunkaprogrammal, valamint ennek eredményeképpen a romatelep felszámolásával. Mészáros Éva korábban az Ózdi Önkormányzatnál dolgozott, így  számára nem volt ismeretlen az ott élők, valamint a szomszédos Hétesen élők helyzete. Mivel Éva Ózdról érkezett hozzánk a Civil Rádió stúdiójába, így a vele készült interjút e hét hétfőn délelőtt rögzítettük, ezt feljebb, Éva nevére kattintva meghallgathatjátok...

 

Az Alapítvány által kiválasztott második szerencsés Rózsa Adrienne gyógytornász, aki már 9 éve segít a Dévény Anna alapítványnak, mely - főképp - magzatkorban vagy születésükkor oxigénhiányos állapotba került, izomsorvadásos, mozgásképtelen  csecsemőkön segít egy speciális gimnasztikai módszer, a DSGM (Dévényi Speciális Gimnasztikai Módszer) segítségével, mellyel a babákat még 5 hónapos koruk előtt elkezdik kezelni, mivel az emberi agy addig tudja felhasználni ugynevezett "tartalék" területeit a kieső területek pótlására, ezáltal akár száz százalékos gyógyulást, mozgásképesség-fejlődést eredményezve. Adrienne idén a Vodafone Magyarország Alapítvány egyik kiválasztottja lett, így mostantól ő is főállásban dolgozhat támogatásukkal, 1 évig a Dévény anna Alapítvány koordinátori feladatkörét látja el. Kiemelkedőnek tartja szponzorok, támogatók  keresését,  szakmai projectek megvalósítását, valamint az Alapítvány honlapjának fejlesztését. Tiszteletére ma délután 16 órától nagyszabású "Angyalavató" ünnepséget rendeztek az Alapítvány  városmajori székházának kertjében, mely ünnepségen maga az Alapító, Dévény Anna asszony is méltatta Adrienne érdemeit. Emellett közreműködött Farkas Zoltán klasszikus gitárművész, akitől főképp reneszánsz- és barokk - eredetileg lantra írt - darabokat hallhattunk gitáron.  Az ünnepségről természetesen felvétel is készült, jómagam a Civil rádió képviseletében riportot is készítettem, melyet szeptember 14-i "Fillagória" adásunkban hallgathattok majd meg.

 

 

 

Szeretettel gratulálunk az Angyaloknak, a Hírnököknek!  

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr193194138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása