HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

Az a hét, július utolsó hete is mozgalmasan tellt házunk táján

 

Még kedden, július 26-án este héttől ismét egy remekbeszabott szólókoncerten lehettem Barátaimmal a Limonádé Joe-ban. Nem más, mint Jenei Szilveszter Barátunk újabb szólókoncertjén, melyena maroknyi közönség most is jól érzte magát. Az alkoholmentes kocsmában az italok közül a legnépszerűbb a citromos sör volt, jómagam életemben először  ittam ilyet, de jó volt megkóstolni, felejthetetlen élmény volt - természetesen  Szilveszter koncertjével és a kellemes baráti társasággal együtt.

Ma pedig egy nem mindennapi fotókiállítás megnyitóján voltam, mely fotókiállításról még néhány hete Dzjadiga Nellitől, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Oszágos Szövetsége ifjúsági koordinátorától hallottam, melyet a MEOSZ 30. éves fenállása alkalmából hírdettek, a kiállítás címe: "Akadálymentes szerelem". Ez egy szimbolikus jelentésű cím, nem csak a fizikai szerelemről szóló fotókat, hanem gyakorlatilag az integráció bármely formáját ábrázoló képeket vártak a jelentkezőktől. 96-an pályáztak, ebből 27 pályaművet díjazott a szakmai zsűri, melynek vezetői a Magyar Fotószövetség tagjai voltak. E rendezvénysorozat egyik jelentős állomása mától augusztus 12-éig Balatonmáriafürdő, ott is a Regen Wagner Otthon konferencaterme.

Az út Budapestről oda-vissza összesen hat óra vonattal, de megérte a hajnali kelés, és a reggel 7:06-os indulás a Déli pályaudvarról, majd az este negyed tizes érkezés szintén ugyanoda. Délelőtt 10 óra után pár perccel érkeztem, az Otthon a vasútállomástól alig két utcányira, a Rákóczi utca 2. szám alatt található.

Jellegzetes sárga homlokzatáról nem nehéz felismerni. A kiállításmegnyitó ugyan csak délután 14 órakor kezdődött, ám szintén ma érkezett ide a Kézenfogva Alapítvány "Fogadj  el - fogadd el" kampánysorozatának kamionja is, mely a szomszédos telken, egész pontosan az Otthon telke és a balatonmáriafürdői stran között. Az Otthon udvarán pedig egésznapos család programokkal vártak mindenkit, készségfejlesztő játékok, "képességek asztala", melynél kipróbálhattuk például azt is, hgyan lehet "vakon" cipőt füzni. A játék lényege az volt, hogy egy alul nyitott dobozba egy női cipőt rejtettek, mellette fűzővel, úgy, hogy a dobozt rátették, mely két oldaán épp csak akkora nyílás volt, melyen egy felnőtt férfi kéz belefért, és a feladat lényegében az volt, hogy így kellett befűzni a cipőfűzőt a négy lyukú cipőcskébe, természetesen szabályos módon. Nekem - még jó, hogy időkorlát nem volt, mert kb. 5 perc alatt - de sikerült, mint ahogy például az  játék is, melynek során egy, az asztalon lévő formát kellett kirakni LEGO kockákból úgy, hogy szintén egy hasonló dobozkában elrejtettek ugyanolyan kockákat, természetesen jól összekeverve. A fotókiállításon pedig a legkülönbözőbb jelenetek: kerekesszékes szerelmes párok, táncoló párok, padon át ölelkező párok, ablak előtt álló ember alakja, és még számtalan szimbolikus jelentésű kép. E rendezvényről készült riportunk pedig hamarosan a Civil Rádió "Handycap" című műsorában hallhatjátok.

 

Köszönet az Otthon lakóinak, valamint a RegensWagner Alapítványnak, a MEOSZ-nak és a Kézenfogva Alapítványnak a kiváló szervezésért. 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr213113079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása