HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

XIX. WEKERLEI NAPOK - TOLERANCIA ÉS SZOLIDARITÁS AZ ESÉLYEGYENLŐSÉG JEGYÉBEN

 

 

 

Ahogy ez már évek óta hagyomány, idén is megrendezték a "Wekerlei Napok" háromnapos rendezvénysorozatot  - idén 19. alkalommal, szeptember 10 - 12. között. Az utóbbi években - idén sem volt ez másképp - a rendezvény záró napja, a vasárnap a "Tolerancia és Szolidaritás" napja volt, a városnegyed centerumában álló Kós Károly tér pedig a "Szolidaritás  terévé" avanzsált.

 

Az idei Wekerle Napok rendezvénysorozat (szeptember 10-12) fő eseménye az Uniós támogatással felújított tér átadása a wekerleieknek. Mivel a legfontosabb attrakció maga a tér, ezért had essen szó erről első sorban.

A parkot használók életében minőségi javulást hoz majd a szánkódombba süllyesztett nyilvános WC. A jövőben a kulturális élet meghatározó eleme lehet a kör alaprajzú zenepavilon. Készül szökőkút, ivókút és két csobogó is, melyek kiválasztásában a WTE közreműködött. Megújulnak a lehasznált park-berendezési tárgyak, lesznek új padok, hulladékgyűjtők, székek, asztalok, táblák, melyek formavilága igazodik a hely szelleméhez, és amelyek megálmodásából a WTE kivette a részét. Automata öntözőhálózat épül, és a rekonstrukció a kicsiknek is kedvez – két játszótér épül, külön a kicsiknek és a nagyobbaknak. A nagyobbak műfüves és gumiburkolatú pályát kapnak, labdafogó-hálóval a biztonságos használat érdekében. Az egész parkot új, a környezet történelmi hangulatához illeszkedő kerítés veszi majd körbe, és a téren négy térfigyelő kamera is el lesz helyezve.

Vasárnap több, fogyatékossággal élő embertársainkon segítő szervezet, egyesület is képviseltette magát - többek között - a Downe Alapítvány Gondozóhálózata, melynek vezetőjével, Murány Sándorné Erzsébettel is volt szerencsém rövid interjút készíteni, mellette természetesen az Alapítvány néhány kliensével - és természetesen a Wekerlei Társaskör Elnökével, Nagy Tamás Úrral, valamint a rendezvény fő rendezőjével, Tóth László Úrral.

 

Szeptember 15-i "Fillagória" adásunkban ezt hallhatták Hallgatóink.

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr882299097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása