HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

EGY ÉLETREVALÓ NAP...

2010.07.27. 22:35

szerző: RUZSA_VIKTOR

Mozgalmas - hogy stílszerűen fogalmazzak -  életrevaló nap volt a mai

 

 

 

Még a múlt csütörtökön, a Preszl Éva Kolléganőmmel történt beszélgetés keltette fel érdeklődésem Éva munkája iránt, mivel Éva arról is mesélt -  igaz, az interjúban csak  utalt rá, de a felvételen kívül -, hogy főállásban a budapesti Alföldi úti Hajléktalanszálló Intézményvezetője, önkéntesként pedig az Életrevaló Egyesület vezetője.  Az Egyesület működése felkeltette érdeklődésem. Különféle drogprevenciós tevékenységgel foglalkoznak, különösképpen a leginkább veszélyeztetett korosztály, a 18 - 35 év közötti fiatalok számára szerveznek előadásokat, drogteszteket.

Ekkor, vagyis múlt csütörtök délután pattant ki fejemből az ötlet, hogy soron következő, augusztus 4-i "Fillagória" adásunkban erről szeretnék műsort készíteni, vagyis egy rövid interjút kértem Évától, viszont mivel Éva eléggé elfoglalt, és az Egyesület - ahogy 2002. óta minden évben -, idén is képviselteti magát az augusztus elején megrendezésre kerülő Sziget Fesztiválon, és Éváék erre készülnek, ezért nem tudta vállalni az élő stúdióbeszélgetést, de szeretettel meghívott ma délelőttre főállású munkahelyére, a  Hajléktalanszállóba, irodájába.  Délelőtt 9 órára beszéltük meg a találkozót, szerencsésen oda is értem, egészen pontosan a 28-as villamos Teleki téri megállójában találkoztunk, mivel Éva is ekkorra érkezett munkahelyére. Ő Kőbánya felől, én pedig a Blaha Lujza tér felől érkeztem a villamossal, így a Blaha Lujza tér felől érkező villamos megállójában találkoztunk. 

Éva sokat mesélt magáról, többek között, hogy eredetileg gyógypedagógus végzettsége van, rajztanárként végzett, és már akkor elhivatottságot érzett a hátrányos helyzetű fiatalok segítésére, később szociológiát is tanult. Az Egyesületet 10 munkatársával hozta létre valamikor az 1990-es évek elején, köztük olyan munkatárssal is, aki sajnos ma már nem él. Közben ismerettség lévén - mivel szociológiával is foglalkozott - bekerült az Újpesti Családsegítő Központba, ahonnan - szintén ismerettség útján - 2002-ben az Alföldi úti Hajléktalanszállóba, melynek ma vezetője.  Az Egyesület székhelye Éva magánlakása.   Sok hasznos és érdekes információval lettem gazdagabb, s lehetnek gazdagabbak azon Hallgatóink, akik meghallgatják majd jövő hét szerdai, augusztus 4-i "Fillagória" műsorunk.   A beszélgetést hétvégére, legkésőbb szombatra fogom tudni megvágni, természetesen ezután Évának is küldök belőle egy példányt a vágott interjúból,  hogy felkerülhessen majd az Egyesület honlapjára is.   

 

Nagyjából 10 óra után pár perccel végeztünk az interjúval, mely után a Péterfy Sándor utcai Kórházba igyekeztem, mivel ma újabb kezelésre kellett mennem. Szerencsére 11 órára már oda is értem, és mivel csak egy beteg volt előttem, ne sokkal fél tizenkettő előtt végeztem. A kötözést végző nővér mosolygott, miközben mondta, hogy a gyógyulás útján vagyok, mostmár szemmel látható a javulás - ugyanakkor megvígasztalt, hogy az égő, viszkető érzés ilyenkor teljesen természetes. Arra irányuló kérdésemre, hogy meddig kell még kötözni, csak annyit mondott, hogy ezt pontosan nem lehet megjósolni, lehet két hét, de akár még három is. MAjd meglátjuk...

 

A kezelést követően még volt időm hazajönni megebédelni, így ezzel is megspóroltam a  munkahelyi ebéd költségeit, majd  irány a munka, délután 2-től este 8-ig.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr182181093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása