HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

A Civil Rádió a Community Media Forum Europe (CMFE) szervezetével közösen, az Európai Bizottság támogatásával, egy olyan szakmai rendezvénynek ad otthont, amelynek keretében a résztvevő újságírók – főként sportújságírók – a média különböző területein dolgozó szakemberek közösen tudósításokat, publikációkat, riportokat és interjúkat készítenek. 

Az immáron ötödik alkalommal megrendezésre kerülő MARS (Media Against Racism in Sport) Nemzetközi Találkozó helyszíne ezúttal e hét végén, szeptember 13-a és 16-a között, a Budapest Hotel City Inn szálloda konferenciaterme.

A szakmai találkozó egyik átfogó célja, hogy a különbözőségek befogadását és elfogadását támogassa, illetve a diszkrimináció- és előítéletektől mentes gondolkodást erősítse a média, mint nyilvánossági eszköz segítségével.

A találkozó egyben lehetőséget kínál a média különböző szegmenseiből (közösségi, kereskedelmi, közszolgálati, írott, elektronikus és nyomtatott, rádiós és televíziós, helyi, regionális vagy országos) érkező újságírók és szakemberek számára, hogy a témával kapcsolatos gondolataikat megosszák egymással, sőt egymással közösen  dolgozhassanak.

A nemzetközi találkozó ideje alatt a média különböző szegmenseiből érkező újságírók kiscsoportokban, párokban dolgozva készítenek – főként sport tematikájú – tudósításokat, publikációkat, rádiós beszámolókat, amiket a program végén a résztvevők közösen kiértékelnek. E találkozó külön érdekessége, és lényege, hogy épp a különbözőségek, a sokszínűség miatt nem egy adott médiumhoz - mint például a Civil Rádió - tartozó emberek, vagyis nem egy adott médium munkatársai készítenek  közös műsort, hanem lehetőség szerint két-három fős csoportokban más-más médiumok, rádiók, TV-k, újságszerkesztőségek munkatársai találkoznak, és dolgoznak együtt. Én a szombathelyi Nyugat-magyarországi Egyetem Bölcsészettudmányi Karán kommunikáció és média szakon tanuló Gimesi Nikolettel, a gyakorlati teret biztosító Berzsenyi Rádió műsorvezetőjével kerültem egy csoportba, egészen véletlenül, miután a csütörtök esti rövid bemutatkozásokat követően elkezdődött az érdemi munka. Mivel egy hete ért véget a XIV. Nyári Paralimpiai Játékok, melynek idén London adott otthont, nem volt kérdés, hogy ha már a sport és diszkrimináció témájával kapcsolatos anyagokat kell készíteni, akkor erről készítünk egy rövid beszámolót. E hét pénteki "Handycap" című műsorunkban, élő stúdióbeszélgetés keretében vendégünk volt Tóth Tamás, aki az idei Paralimpián 50 és 100 méteres gyorsúszásban ezüstérmet szerzett. S bár "Handycap" című műsorunkban az adás második felében egy hosszabb, kb. 25 perces interjút készítettem vele, műsorunk után Nikivel közösen egy rövid, 5 és fél perces interjút készíthettünk vele - amiért ezúton is köszönet illeti, hogy ezt is vállalta, segítve ezzel a beszámoló elkészítését. Az egyetlen megkötés csupán az volt, hogy egy-egy anyag hossza maximálisan 6 perc lehet, szerencsére mi ezt jól betartottuk, ugyanis a felvett anyag vágás nélkül kereken hat perc lett, az apró bakik kivágása után pedig a végeredmény 5 és fél perc lett. Az anyagot ma délben már el is küldtem  Galyas Gyulának, aki a konferencián kialakult magyar csoport vezetője, nem sokkal később pedig telefonon hívott is, jelezte, hogy rendben van az anyag - így ez már biztosan  bemutatásra kerül a holnapi napon. A konferencián két nagyobb csoport alakult, az egyik a nemzetközi, kolléganőnk, Tóth Mónika vezetésével, a másik pedig Gyula vezetésével a magyar.

Jómagam mindenképp nagy kihívásnak tekintem ezt a rendezvényt, és egyúttal büszke is vagyok arra, hogy egy ilyen remek csapatban dolgozhatom, miközben újabb ismeretségekre, barátságokra tehetek szert.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr584779018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása