HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

Már nem is tudom, mióta, hány éve... De évek óta hagyomány, hogy január végén újévi bulit rendez a "Civil Rádiózásért" Alapítvány Kuratóriuma. A Civil Rádió újévi buliján kerül átadásra az előző év Civil Rádiósának szánt elismerés, amellyel olyas valakit tűntet ki a Kuratórium, aki a Civil Rádió önkéntese, és valami újat nyújtott, olyat, amelyet előtte senki más, legalábbis abbana formában, ahogy ő tette, úgy nem.

 

Idén január 20-án, e hét csütörtökön került sor e jeles eseményre. A buli ugyan este 18:00 órakor kezdődött a Rádiónknak otthont adó Fonó Budai Zeneház egyik koncerttermében, ám jónéhányan már délután 16 óra körül beértünk a stúdióba, majd ott volt alkalmunk néhány régi- és új Ismerőssel, Kollégával, Baráttal találkozni, jómagam például Gyenes Zsuzsannával, régi kedves Kolléganőnkkel találkoztam, aki éveken keresztül vezette a Civil Rádió Szociális- és Portré tematikájú műsorok szerkesztőségi műhelyét, majd 2009-ben szülési szabadságra ment, immár harmadik gyermekével, azóta otthon, főállású édesanyaként tevékenykedik. Nem is tudott maradni az esti rendezvényre sajnos, bár az anyai örömöknél nincs szebb a világon, de mi azért sajnáljuk, hogy nem tudott tovább maradni fél ötnél.

 

Este 18:00 órakor kezdetét vette a buli, melynek elején most is, ahogy minden évben, a Kuratórium néhány tagja, köztük Brüll Edit Elnök mondott egy-egy rövid beszédet, megköszönték az előző éves munkánkat, és mondtak pár mondatot az idei tervekről. Ezt követően került sor A 2010. Év Civil Rádiósa Díj átadására, melyet - most is, szokás szerint - Pogány György Főszerkesztő vezetett elő, és adott át, ezúttal megosztva, két olyan, ifjú műsorkészítő Kollégának, aki közéleti-politikai műsorokat készít nálunk: Ferenczi Tünde Annának, a hétfőnként 17:00 órakor hallható "Fehérítő" című gazdaságpolitikai műsor szerkesztő-műsorvezetőjének, valamint Szabó Zoltánnak, az immár minden páratlan hét szerdán este 19:00 órakor hallható "Merítés" című közéleti műsor szerkesztő-műsorvezetőjének.  

Végezetül, de nem utolsó sorban Romsics Balázs technikus Kollégánk is méltó kitűntetést kapott, mivel ő az a technikus, aki  a legtöbbet dolgozik nálunk, ott, ahol csak tud, segít, nem csak a stúdióban, hanem külső helyszíneinken is, legutóbb épp a vörösiszap-súlyotta területen felállított ideiglenes rádióstúdióban volt több alkalommal, illetve akkor is derekasan helyt állt, amikor a Hármashatárhegyen lévő adónk műszaki probléma miatt nem tudta sugározni adásunk, ám hála Balázsnak és néhány szakavatott Kollégának, a hibát viszonylag gyorsan, egy-két nap alatt  kijavították.

Hallgatóink persze ez idő alatt sem maradtak adás nélkül (ez még 2010. augusztus közepén történt), hiszen ma már a világhálónak hála, minden, magára valamit is adó rádió, így a Civil is, hallgatható az Interneten is.

Este 19 óra után egy rövid interjú A 2010. Év Civil Rádiósaival, Balázs, arra hivatkozással, hogy szerepel ő eleget a Rádióban, nem kívánt interjút adni.

Az interjút ma reggeli "Jó Hír" magazinunkban is hallhatták hallgatóink, melyért köszönet jár Simon Borbálának és Berek Péternek, a műsor készítőjének. Az interjút most itt is meghallgathatjátok.

 

A remek hangulat ekkorra már a tetőfokára hágott, kötetlen baráti beszélgetés következett, majd egy kedves Kolléganőnkkel, Ribáry Manuélával, a páratlan hét csütörtök reggeli műsor egyik műsorvezetőjével találkoztam, akivel egy jót beszélgettünk, igazi őszinte baráti beszélgetés volt, aztán nem sokkal este 10 óra után együtt indultunk haza. Mivel ő a Mester utca felé ment, a Fonó előtti villamosmegállóban együtt szálltunk fel a  18-as villamosra, majd a Fehérvári úton át a 4-esre, azzal folytattuk utunk, ő a Mester utcáig, én pedig a Blaha Lujza térig, így nem sokkal 11 után értem haza.

 

Ezúton is sok szeretettel és nagy tisztelettel gratulálok Nektek, kedves Kollégák, akik megérdemelten kaptátok ezen elismeréseket, a Kuratóriumnak pedig köszönet a sok finomságért, remek hangulatú estéért. 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr472604074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása