HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

A Mozdulj! Közhasznú Egyesület immár negyedik alkalommal rendezte meg a "Zene, tánc az integráció, az esélyegyenlőség jegyében" címmel hagyománnyá vált gálaműsorát a budapesti Aranytíz Kultúrházban. A gála nem negyedik alkalommal került megrendezésre az Egyesület szervezésében, azonban az első két alkalommal, 2011-ben és 12-ben a Vakok Általános Iskolájának Nádor terme adott otthont az eseménynek. 2013-ban azonban a szervezők úgy látták, a nagy érdeklődés miatt, illetve a nagyobb nyilvánosság miatt érdemes lenne "kinti" helyszínen megrendezni a gálát, hiszen e gála lényege éppen az, hogy felhívja a figyelmet az integráció fontosságára. Arra, hogy a művészet, a zene, a tánc által könnyebb ledönteni a falakat sérültek, fogyatékossággal élők és épek között. A Vakok Iskolájának Nádor terme - bár világszínvonalú hangversenyterem, szinte naponta rendeznek ott világszínvonalú hangversenyeket, mégis  -  egy speciális hely, hiszen az intézmény falain belül látássérült gyerekek tanulnak, így a közönség nagy része valamelyik jelenlegi- vagy korábbi növendék ismerőse, rokona, barátja. Egy ettől semleges helyen azonban szerencsére olyanok is ülhetnek, és ülnek is a közönség soraiban, akiknek nincs fogyatékossággal élő ismerőse, barátja.   

Az idei  gála május 7-én, szombaton került megrendezésre az Aranytíz Kultúrház Tolnay Klári Színpadán. Az Egyesület és közreműködői vadonatúj produkciókkal vártak minket. Vadonatúj, de nem ismeretlen  előadók által prezentált  műsorszámok, emelkedett hangulat jellemezte a több, mint 3 órán át tartó késő délutáni programot, melyen fellépett - többek között - Agárdi Szilvia, a "The Voice" tehetségkutató felfedezettje, Krizbai Teca és László Attila, a 2011-es "Csillag születik"  tehetségkutató felfedezettje, Kozma Orsi, az egykori "Jazz + Az" énekesnője, aki Tecával énekelt egy duettet, Hajdan Vali költő, szabadúszó közönségszervező, Blaskó Péter színművész és fia, Bence, az Egyesület 2014-es támogatottja, Harza Márk, a 2015-ös támogatott, Gebri-Horváth Bence, akik mesével, verssel örvendeztettek meg minket. A mindössze 11 éves Bence például egy nagyon aktuális és fontos szociológiai problémára hívta fel a figyelmet "Kütyük" című versével. Arra, hogy  manapság az élő emberi kapcsolatok szerepét egyre inkább átveszik a számítógépek, az internet, a közösségi oldalak és az okostelefonok.  Hajdan Vali jó szokásához hűen most is rímekben gondolkodott és beszélt, kivéve akkor, amikor műsorvezetőként volt jelen a színpadon. Agárdi Szilvi és László Attila duettje nagy meglepetés volt. A "Dirthy Dancing" című film "It's Time of My Life" című betétdalát  adták elő.   A popzenével és a mesével, versekkel, rímekkel jól megfért a színpadon a népzene, mint pl. a cigány-, és a jazz muzsika is.  Utóbbit Márkus Norbert jazz-zongorista és szaxofonos barátja, Djordie prezentálta. Ők ketten a GDQ  nevű formáció tagjai, akik egyébként április 30-án este a Pálvölgyi  Cseppkőbarlang sörözőjében  nagysikerű koncertet adtak, melynek magam is részese lehettem - ezúton is köszönet érte.Emellett pedig volt kerekesszékes tánc, szemet és szívet gyönyörködtető. A teljes műsort pedig - idén is - jeltolmácsok tették  akadálymentessé hallássérült barátaink számára. Köztük Napsugár Anna jeltáncművész, aki Krizbai Tecáék  produkcióját jelelte végig. A műsor végén pedig az Egyesület Himnuszát adták elő rockzenei alappal, valamennyi  közreműködővel.  A gála alatt Fark László grafikusművész rajzolta le pillanatnyi élményeit, benyomásait. Az elkészült grafikát végül Hajdan Vali mutatta be a közönségnek. A grafikát a tervek szerint támogatói célokra elárverezik majd. Fark László a gálát követően interjút adott a Civil Rádiónak, melyet május 11-én délután hallhatnak 16 órakor kezdődő "117 perc" című műsorunkban. Fark László pedig a május 9-ével kezdődő  héten  A Hét embere a Civil Rádióban.

interju_agardi_szilviaval_es_laszlo_attilaval.jpg                              

                         (Interjú Agárdi Szilviával és László Attilával. A képet Napsugár Anna készítette)

 


Az eseményt teljes egészében rögzítette a Hatoscsatorna, de a Civil Rádióban is hallhatnak egy rövid riportot az eseményről érdeklődő Hallgatóink, május 20-án pénteken, 13 órai kezdettel.

 

selfie_krizbai_tecaval_es_napsugar_annaval.jpg

(Selfie Krizbai Tecával és Napsugár Annával. A képet Anna készítette - kicsit mámorosra sikerült, de        ilyenvolt a hangulatunk is. :) )

 

Köszönet Dr. Tálos Mariannak és Mónikának, valamint édesanyjuknak, Mimikének a szervezésért, a fellépőknek a felejthetetlen és örömteli pillanatokért, valamint az Aranytíz Kultúrház igazgatójának, Balogh Erika színművésznek és munkatársainak, akik mindenben segítettek, hogy ez a szombat délután is beírja magát az Egyesület és barátai emlékkönyvébe.



 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr288697400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása