HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

2016. január 6-i "117 perc" című, általam szerkesztett és vezetett délutáni magazinunkban az alábbi témákkal foglalkoztunk:

 

 

- A tatamintól a lovagi címig. A Magyar Kultúra Lovagjává ütik Németh Nyiba Sándor olimpikon birkózót, aki a hetvenes években a bírkózás mellett zenélni kezdett, azóta verseket, dalokat ír, foglalkozik még kűzdősportokkal, úgy, mint ketrecharc, judo, és azok oktatásával, oktatófilmek készítésével. Mostanában pedig egyre több helyen szervezi meg Rocklegendák című kiállítását. Dalait elismert hazai művészek éneklik, mint pl. Keresztes Ildikó, Géczy Erika, Vikidál Gyula, Varga Miklós, Rhudán Joe.

- Szegeden készül az új, szuperbaktériumok elleni csodafegyver. Interjú Dr. Csörgő Bálint kutatóval. Mik azok a szuperbaktériumok? Mely élő szervezetekben jelenhetnek meg? Csak emberre, vagy állatokra, netán alacsonyabb rendű fajba tartozó élőlényekre is károsak lehetnek?

- A Hét embere Dr. Charaf Hassan. Magyar sikerek az informatikában itthon és külföldön. Illetve, jó-e, ha egy négy éves gyerek laptopot, tabletet használ? - az informatikus szemével.

- 640 ezer forintot gyűjtöttek össze a mezőgazdasági növényvédő szerek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Syngenta munkatársai. A pénzből 115, köztük 80 bentlakó gyereknek vettek karácsonyi ajándékot. A gyerekek a Békés megyei Gyermekotthon lakói. Telefoninterjú Sziszák Katalinnal, az Intézmény vezetőjével.

- Saját fotóiból nyitott kiállítást Opitz Tamás fotóművész, aki a fotózás kulisszáiba is beavatott minket.

- Egy kiállítás képei: A Csillagszálló 2013-15. évi címlapterveiből nyílt kiállítás Budapesten, a Rácskert kocsmában. A január 18-ig látható kiállítást Ocztos István képzőművész, építész ajánlja.

 

A műsor részekre bontva, az interjúk külön-külön hallhatók.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr628250632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása