HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

"Azzuro - magyarul azt  jelenti, mindíg kék fenn az ég" - hangzik az ismert olasz dal refrénje, magyarul, Vándor Kálmán egykori sportújságíró fordításában.



A Margit-sziget felett valóban kék volt az ég az elmúlt vasárnap, augusztus 30-án, amikor is ötödik alkalommal rendezték meg a Szépkorúak Fesztiválját. A Szépkorúak Tisztelet Társasága, e rendezvény szervezője Schmuck Andor által alakult. A mostani fesztiválon is színes kulturális programokkal, zenés műsorral várták az érdeklődőket. A műsor zenei palettán megtalálható volt mind a mulatós, mind a magyar nóta, mind pedig az operett  - de felcsendültek régi örökzöld slágerek. Az előadók közt nem kisebb  művészek léptek fel, mint például az idén  - nem titok - nyolcvan éves Aradszky László,  aki szintén elismerésben részesült.  Díja egy domboldalon álló régi kunyhót ábrázoló festmény volt, mely utalt egy régi, Lovas Róbert által jegyzett dalára, a "Pókháló" című dalra, amely így kezdődik: "A domboldalon áll egy régi kunyhó..." A Művész Úr interjút is adott a Civil Rádiónak. Hogy mit is jelent számára a díj? - mint azt e kérdésre elmondta: Ez egyfajta örökös tagság. Ahogy Szenes Iván is megírta a "Nem csak a 20 éveseké a világ" című dalában: "Ötvenesek, hetvenesek, Ti is jöjjetek" - ez egyfajta toborzó, mivel egyszer mindennek vége lesz - az emberélet véges, de a dalok örökké élnek.  A Művész Úr készül egy jubileumi koncertsorozatra, "Nekem nyolc...van" címmel. E koncertsorozat szeptember 20-án, születése napján kezdődik Debrecenben, majd 22-én Békéscsabán, 25-én pedig Budapesten folytatódik. Azután Szolnokon, Veszprémben, illetve még számos más nagyvárosban lép fel zenekarával. Életében olyan kiváló zeneszerzőkkel, szövegírókkal dolgozott együtt, mint Szenes Iván, Fényes Szabolcs, S.Nagy István, Lovas Róbert, Dobos Attila, legutóbb pedig Kaszás Péterrel, akivel  legújabb, szeptember 20-ára megjelenő albumán is dolgozik.

A fesztiválon jelen volt még Fásy Ádám producer is, aki "Nők, hatalom, szex - a királynők fogságában" című könyvét dedikálta. Jó barátságban van az alapító Schmuck Andorral, így örömmel látogatott el e rendezvényre, és mutatta be nem rég megjelent könyvét. Az eredetileg vendéglátó, szakács végzettségű, majd később televíziós műsorvezetővé vált producer az utóbbi néhány évben  fiatal énekes tehetségek felkutatásával is foglalkozik, akiket aztán gyakran szerepeltet műsorában.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr897751534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása