HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

HATÁRTALAN NÉPZENE!

2015.03.21. 00:00

szerző: RUZSA_VIKTOR

Ezúton köszönöm a meghívást Hegedűs Annának, a Fonó sajtókapcsolatokért felelős munkatársának!

Egyszerűen zseniális volt! Ovidiu Bartes a Fonó Budai Zeneházban péntek este.  Ami nekem különösen tetszett: és ebbe természetesen az eszméletlen jó színpadi hangosítás is belejátszott, a nagybőgő, a cimbalom és a harmónika összjátéka. Ilyet én még nem hallottam, pedig pár népzenei formáció buliján már voltam ez alatt a szűk négy évtizedes "pályafutásom" alatt. A harmónikás olyan regisztert használt, mintha templomi orgonán vagy harmóniumon játszott volna, tökéletesen egybeolvadva a nagybőgővel, alatta szépen pilinckázó cimbalommal, rá a két hegedű (bár van egy olyan sanda gyanúm, hogy a másik - nem Ovidiu - lehet, nem is hegedűn, hanem brácsán játszott, mert időnként mélyebb tartományban szóltak az ő hangjai), szóval tökéletes volt. A második félidő egyértelműen hangulatosabb volt, az elsőben ezek a kesergők kicsit andalítóak és nehezen emészthetők voltak, a második részben igazi táncházas talpalávaló muzsika volt. Mivel a koncertről készült felvétel nem áll rendelkezésemre, be kell érnünk egy Youtube-on megosztott felvétellel. Aki meg most meghallja, és most személyesen nem volt ott, az majd bánhatja, és gondolkodhat, Ovidiu mikor jön legközelebb Magyarországra.

És ami még öröm volt számomra, hogy szépen megtelt a nagyterem.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr807287901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása