HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

Mátúl, március 15-étől teljesen megújult műsorszerkezettel jelentkezik az M1, a MAgyar Televízió 1-es csatornája, amely mostantól hírcsatornaként működik. Az eddig az itt látható - főképp kulturális - műsorokat a Duna TV közvetíti majd, amely nemzeti főadóként működik tovább. Az új arculattal jelentkező M1-en is és a Duna World-on is figyelemmel kísérhettük mind a budapesti-, mind a vidéki nagyvárosokban megrendezett március 15-i megemlékezéseket. Azonban a nap - sajnos - a méltóságteljes megemlékezések mellett negatív eseményeket is  tartogatott. Ezek fényében a következő magánvéleményt írtam az MTVA Facebook-oldalán - mert jól esett kiírni magamból a véleményem az alábbi, felháborító eseményekkel kapcsolatban.
****** ***    *** *** ***    *** *** ***
Ismét bizonyított a baloldal.
Se Istenre, se emberre, sem nemzeti ünnepre nincs tekintettel. Még szinte meg sem született az új köztévé, amely egy eddig teljesen egyedülálló műsorkészítési rendszerben működik, máris osztogatják az észt magukat újságíróknak tartók, akiknek pedig pontosan illene tudni, hogy milyen lehet az élő adás készítése, vagy ha nem tudják, akkor ülnének oda, és próbálnák meg a TV-s kollégák után csinálni. De nem, ők inkább íróasztalaik mögött ülve osztogatják az észt. Mindemellett még olyan is van köztük, aki célozgat egy Híradós kolléga etnikai származására - még, ha burkoltan is teszi. Én mélyen egyetértek az MTVA vezérigazgatójának reakciójával és tervezett válaszlépésével.
Nemzeti ünnepünk napjára sem átallottak ellenzéki tüntetést szervezni. És miközben Orbán Viktor miniszterelnök úr a szájára nem vette az ellenzék nevét, és egyébként legfeljebb az 1956-os forradalommal és szabadságharccal, illetve annak szellemiségével állította párhuzamba az 1848-as forradalmat, a napi politikát - legalábbis direkt módon - nem is emlegette, addig az ellenzékiek nem is a forradalmi eseményekre emlékeztek valójában, hanem a kormányt szídták. És hogy mindez ne legyen elég, még jól ki is fütyülték, meg bekiabálásaikkal megzavarták a beszédét - arra sem méltatták, hogy ha már ott vannak, akkor megtiszteljék azzal, hogy végighallgatják, vagy ha nem tetszik nekik, akkor csendben távozzanak. Ez a stílus... Én sem azért vagyok FIDESZ-es szavazó, mert mindíg, mindenben egyetértek Orbán Viktor miniszterelnökkel, hanem azért, mert nem szeretnék ehhez a baloldalhoz tartozni. Ha ugyanis valamiben, vagy valamivel/valakivel nem értek egyet, akkor ha nem tudok ész érveket felhozni, és épkézláb javaslatokkal előállni, akkor inkább befogom a szám. Ha egy átlag magyar dolgozó a munkahelyén ilyen stílusú kirohanásokat intéz valamelyik kollégájával vagy netán a felettesével szemben, akkor bizton azonnali elbocsátásra számíthat, még akkor is, ha ezt egy kvázi magánkézben lévő cégnél teszi - ezzel szemben ezek közpénzért, több százezres-, netán milliós fizetésért "politizálnak", és osztogatják az észt, hogy mit csinál rosszul az Orbán-kormány. De kérdem én: Ha ők ennyire tudják, akkor miért vesztették el a legutóbbi két országgyűlési- és EP-választást? Miért nem ment el az ő nagy táboruk szavazni, azok, akik otthon maradtak inkább? Persze, hogy talán azért, mert ők is kiábrándultak ebből a stílusból. Néha érdemes lenne elgondolkodni ezen. Kedves Kollégák, Tisztelt Műsorvezetők, Szerkesztők! Szeretettel gratulálok ehhez a csapatmunkához! A mai nap egy kis hajtás volt, de jó volt. Egészen biztos vagyok abban, hogy be fog indulni szépen, be fog érni ennek a rengeteg felkészülésnek a gyümölcse.
Tisztelettel, Ruzsa Viktor

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr357273813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása