HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

Az elmúlt hét is bővelkedett munkában, kihívásokban.

 

Március 8-án, vasárnap, a Nemzetközi Nőnapon délután a Szépírók Társasága maratoni felolvasó estjére voltam hivatalos a Nyitott Műhelybe, a XII. kerületi Ráth György utcába. Még múlt hét hétfőn Frideczky Katalin író, zongoraművész hívott meg, este hívott telefonon, és invitált e rendezvényre, melyen ő is  olvasott fel, és zongorázott is. Nem csak férje műveit játszotta, hanem ismert és kevésbé ismert klasszikus darabokkal is kedveskedett a jelenlévőknek. A felolvasó maraton lényege egyébként az volt, hogy kortárs női alkotók olvastak fel saját műveikből egy-egy részletet, főképp regényeket, tárcanovellákat hallhattunk, délután három és este kilenc óra között.

 

Ma délután pedig  a Civil Rádióban szerdai "Filagória - A védett közösségi tér" című műsorunk felvétele zajlott, pontosabban annak első része. Március 4-én az Ashoka nevű, eredetileg Amerikából indult civil szervezet magyarországi képviselete (az Ashoka Magyarország) tagjai közé választotta az Igazgyöngy Alapítvány vezetőjét, L.Ritók Nórát. Az Alapítványt a napokban sajnos nem éppen emiatt hozták hírbe, hanem sokkal inkább a február végén kirobbant Buda Cash Brókerház pénzügyi sikkasztási ügyletével kapcsolatban, miután az Alapítvány számlája is a pénzügyi cég egyik bankjánál volt. S miután a Jegybank a brókercég működését azonnali hatállyal felfüggesztette, több betétes és magánszemély pénze is bent rekedt, a magánszemélyek legfeljebb hatvanezer forinthoz juthattak hozzá saját pénzükből. Így esett, hogy az Alapítvány sem juthatott hozzá adományokból, támogatásokból szerzett pénzéhez, amely miatt nem tudott segíteni az általa támogatott, hátrányos kistérségben élő fiatalnak. Szerencsére azonban - a civil összefogásnak hála -, úgy tűnik, sikerül megmenteni. Öröm az ürömben azonban, hogy szerencsére mi nem emiatt kell, hogy foglalkozzunk az Alapítvánnyal, hanem amiatt, hogy az Ashoka MAgyarország elismerte az Alapítvány ügyvezetője, L.Ritók Nóra társadalmi szerepvállalását. Azt mondják, a társadalmi szerepvállalás "Nobel-Díja" ez a lehetőség. Az Ashokának a  világon 3000  tagja van, idehaza 35 tagot számlál. Köztük most már L.Ritók Nórát is, aki ma délután telefonon adott interjút Rádiónknak. Az épp esti műsorára készülő Szabó András kollégám, aki korábban már beszélgetett vele saját műsorában, azt mondta róla: "társadalmi szolga".   mely interjút szerda este hallhattok majd. Addig nem is mesélem el a részleteket, mindent megtudhattok majd az Alapítványról, ha hallgatjátok a Civil Rádiót, szerdán este 20 órakor. Illetve, aki lemaradna az adásról, vagy szeretné újra meghallgatni, megteheti, szombat reggel nyolckor, illetve műsorunk nemrég indult Youtube csatornáján,  mely FILLAGÓRIA néven érhető el.  Szerda délután 16 óra után vendégünk  lesz Demeter Zsazsa, az Ashoka Magyarország vezetője.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr677258403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása