HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

A gyűjtés folytatódik.

 

Múlt vasárnap még nem gyűlt össze a megfelelő pénzöszeg Szintia életminőség-javító műtétjére, így a gyűjtést folytatni kell. Mi pedig, mint az esemény és a hozzá kapcsolódó múlt vasárnapi  koncert médiatámogatója továbbra is elkötelezettek vagyunk amellett, hogy kiálljunk ilyen és hasonló ügyek mellett. Ennek szellemében ma délelőtt - előzetes időpont-egyeztetést követően - felkerestem Szintia édesanyját, Bíró Evelinát, aki nem egymaga fogadott otthonában. Vele volt Illés Krisztina amatőr festő is, aki egyik saját képét  bocsátotta árverésre Szintia javára. A kép kikiáltási ára 50 ezer Ft, licitálni pedig a Facebook-on lehet. Evelina és Krisztina bő 10 percben meséltek, míg Krisztina a festményről, illetve annak árveréséről mesélt, Evelina röviden elmesélte élettörténetüket. Elmondta, hogy Szintia születése után kétszer is bölcsőhalált halt, majd miután sikerült visszahozni őt, 75 százalékos agykárosodást szenvedett az oxigéniány következtében. Idén már 9 éves, beszélni még nem tud, vagy legalábbis csak mindössze néhány szót mond, súlyosan epilepsziás és kerekesszékhez kötött. A műtét gyakorlatilag egy őssejt-beültetés lenne, mely őssejtet csontvelőből nyernének ki, és a 4-es és 5-ös nyaki csigolya közé ültetnék. A műtét előreláthatóan másfél órát venne igénybe. Azt azonban nem lehet megjósolni, hogy  hány százalék esélyük van arra, hogy Szintia teljesen meg is gyógyul - de, mint Evelina elmondta, bizakodnak. Mert, ahogy fogalmazott, másképp nem lehet. Sok segítséget kaptak, s kapnak  jelenleg is, bár sokan vannak olyanok is, akik szánakozva néznek rájuk, rá azért, mert sokszor kupakokat gyűjt, amelyekből megpróbál pénzhez jutni, ha kell, szemetesekből is kiszedi, ahogy fogalmazott, "kukázik", hol pedig  kerekesszékben ülő kislányára - de mint fogalmazott, ezeket fel kell dolgozni. Az őssejt-beültetést pedig az állam jelenleg sajnos nem finanszírozza, ezért van nagy szükség a támogatásra.

A velük készült beszélgetést ma délutáni "117 perc" című magazinunkban hallhatták Hallgatóink. A beszélgetés végén természetesen megosztottuk azt az elérhetőséget is, amelyen megtalálható az a számlaszám, amelyre az adományokat várják. Ez pedig a "Szintikével az élet" című blogon található.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr857187403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása