HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

ESEMÉNYDÚS NAPOK

2014.02.07. 00:16

szerző: RUZSA_VIKTOR

Izgalmakban bővelkedik ez a hét - február első hete.


Február 5-én szerdán este újabb Kormorán Memory Band Klubkoncerten voltam a Backstage Pubban. Az előző alkalommal Barátaink szinte teltház  előtt játszottak, most viszonylag kevesen voltunk. Ki tudja... Talán az időjárás-előrejelzésben jósolt ónos eső is elriaszthatta a Rajongókat. Hát igen... Ami igaz, az igaz. Múlt vasárnap sok volt a baleset a közutakon a hirtelen jött jeges eső miatt. Eddig ugyanis viszonylag enyhe volt a tél. Az évszakhoz képest jóval melegebb, már-már szinte tavaszias időjárás volt -  mostanra viszont egyre keményebb éjszakai fagyok érkeztek. Úgyhogy lehet, emiatt is féltek sokan elindulni e nem túl korai időben, hiszen ezek a koncertek este nyolckor kezdődnek.

És ahogy minden ilyen klubkoncerten, a mostanin sem maradhatott el az előzenekar. Ezúttal a Boston Tea Party nevű akusztikus formáció kapott bemutatkozási lehetőséget. Az együttes két éve alakult, azonban ez volt első nagy színpadi fellépése. Ismert világslágereket játszottak akusztikus módon: csllón, gitáron, klarinéton.  Különlegessége volt még ennek az is, hogy amíg rendszerint klasszikus darabokat szoktak popslágerek formájában feldolgozni, addig ők eredetileg diszkó slágereket is játszottak a maguk hangszerelésében, akusztikusan. Az elegáns hangzású bemutatkozást néhány perces technikai átállás után a Kormorán Memory Band műsora követte. Régi- és új dalok hangzottak el, és a koncertet jelenlétével megtisztelte az együttes "Hajnali utazó" című dalának szerzőpárosa is: Nagy Viktor szövegíró és Boros Attila zeneszerző. A koncertet követően Szilveszter megkért, hogy - ha gondolom - várjam meg őt, majd együtt indultunk haza. Ahogy tette ezt már nem először, haza hozott kocsijával. Út közben  megemlítettem, hogy én emlékszem arra, amikor napra pontosan, 1994. február 5-én szombaton Bayer Friderikával megnyerték a Táncdalfesztivált, azután Friderika  "Kinek mondjam el vétkeimet?" című dalával az abban az évben Dublinban megrendezett Euroviziós Dalversenyen negyedik helyét érte el. Azóta - tehát immár kereken 20 éve -  sem sikerült ezt űberelnie egyetlen hazai előadó-szerző párosnak sem. Éppen ezért gratuláltam ehhez Szilveszternek.

Ki gondolta volna 20 évvel ezelőtt...?

... hogy 20 év múlva a dal szerzőjét Jóbarátomnak tudhatom...

Csütörtök este pedig a "Csillagszálló" Kulturális Utcalap irodalmi estjén voltam az egykori Metró Klub helyén lévő  Roham Bárban.  A mostani irodalmi estnek ezúttal nem egy konkrét lapszám-megjelenés adta apropóját, hanem az előző lapszám népszerűsítése és a  márciusban megjelenő "Láncok" című lapszám beharangozója. A közel két és fél órás eseményen - a sok színvonalas vers és próza mellett - a legérdekesebb az az interjú volt, melyet a lap főszerkesztője Pálfy Anna készített Pál Dániel Leventével, aki filológiával, szövegelemzéssel foglalkozik. Nem régiben pedig egy érdekes Facebook-oldalt hozott létre Az Úr Nyolcadik Kerülete címmel, melyen  - nyolcadik kerületi lakosként - a kerület utcáin elhangzó, tipikusan a kerületre, illetve az ott élő társadalmi rétegekre jellemző szövegeket  jegyzi fel, és osztja meg az olvasóval. Mint mondja,  szerintem minden szövegben van valami szabályszerűség.   Én is készítettem interjút vele, ezt, valamint az esten készült felvétel szerkesztett változatát  február 12-i "Filagória - A védett közösségi tér" című műsorunkban hallhatjátok majd.

... és még történt más is, melyről majd a maga idejében mesélek... Egyelőre maradjunk annyiban: szigorúan üzleti titok...!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr705803120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása