HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

Pénteken, január 3-án este egy felejthetetlen utószilveszteri közönségtalálkozót szerveztek Krizbai Tecával. Teca 2011-ben az RTL Klub "Csillag születik" című tehetségkutató versenyén tünt fel. A születése óta nem látó énekesnő szerencsés, hiszen - ahogy mondani szokták, és ez igaz is - ha valakinek valamelyik érzékszerve hiányzik vagy sérült, annak szerencsére egy másik sokkal kifinomultabb. Tecának nem csak a hallása sokkal jobb, hanem mindemellett remekül énekel is. Mint elmondta, nagy rajongója Szandinak, s az ő hatására kezdett el énekelni még öt éves korában, amikor is a húsvéti nyuszitól egy színpadot kért, és kapott  ajándékba. Egyszer pedig, mikor az volt a vágya, hogy találkozhasson Szandival, szülei közbenjárásával sikerült is megszervezni egy találkozót az egyik budapesti étteremben. Az énekesnővel azóta is jó barátságban vannak, mint elmondta,  a  "Csillag születik" alatt is találkoztak, és szakmai tanácsot is kapott az énekesnőtől, főképp azt, hogy mindig önmaga legyen.  Az iskolát az első három évben a Vakok Általános Iskolájában végezte, ahová nem szeretett járni. Szerencsére szülei is, és ő maga is úgy érezte, hogy miután nem egy "vak városban" fog élni, és úgy érezte, osztálytársai sem    szeretik, kollégiumba pedig nem akarták adni,  ideje lenne integráltan, ép látó gyerekek között végezni az iskolát. Mindemellett a speciális iskolában azt tanácsolták neki, hogy addig ne kezdjen el zongorázni, amíg meg nem tanulja a Braille írást. A látók közé kerülve viszont régi álma vált valóra azzal, hogy miután művészeti iskolába került, elkezdhetett zongorázni tanulni, majd később az énekléssel is komolyabban kezdett foglalkozni.    Az igazi áttörést a 2011-es "Csillag születik" hozta meg számára, amikor is  egyenes út vezetett a döntőig. Azt sajnos nem lehetett megtudni, hogy pontosan hányadik  helyen végzett, de az biztos, hogy az első négyben benne volt (azt a versenyt egyébként László Attila nyerte) - de ahogy mondani szokták, nem a helyezés volt a  leginkább fontos, hanem a megmérettetés és a nagy lehetőség számára. Szerencsére a verseny alatt is, és azóta is sok jóbarátot talált, olyanokat is, akikkel együtt lép fel, akik segítik őt ezen a rögös úton. 

Utószilveszteri Közönségtalálkozó Krizbai Tecával_2014. január 3 - Club 22.jpg

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mnt a január 3-i Utószilveszteri   Közönségtalálkozó, melyet a Sass Sándor erőemelő paraatléta által vezett Club 22-ben rendeztek. Sanyi egyébként kerekesszékesként szintén nagyon fontosnak tartja az integrációt, hogy sérültek és épek együtt kapjanak fellépési lehetőséget, és mutathassák meg magukat. Így nem volt számára kérdés, hogy miután megismerte Tecát a "Csillag születik" után, ad-e neki lehetőséget, hogy fellépjen, sőt, ne csak egyszer, hanem egy klubot is indítsanak, melynek keretében van lehetőség a rajongóknak személyesen találkozni, együtt énekelni, beszélgetni vele.   Az este hét órakor kezdődött klubkoncert előtt lehetőségem nyílt Tecával és Sanyival egy-egy rövid interjú készítésére.  Utóbbit majd egy később alkalommal hallhatják a Civil Rádió Hallgatói, amikor is újra szeretnénk felhívni a figyelmet a soron következő közönségtalálkozóra. A Tecával készült interjút viszont a Civil Rádió ma délutáni "Kultúrkoktél" című műsorában hallhatták Hallgatóink. A klubkoncerten Teca nagyrészt saját magát kísérte elektromos zongoráján, részben pedig zenei alapokkal adott elő világslágereket, úgy, mint Celine Dion egyik leghíresebb dalát, a "Titanic" című film betétdalát, vagy Barbara Streisand "Szerelmes asszony" című slágerét. De említhetjük még a legendás Piramis zenekar "Ha volna két életem" című dalát, Horváth Attila csodálatos szövegével.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr1005733068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása