HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

"CÚG" MÁRCIUS

2013.03.15. 00:02

szerző: RUZSA_VIKTOR

A meteorológusok ugyan már körülbelül másfél hete folyamatosan jelzik, hogy az idei március 15-i hosszú hétvégére visszatér a tél, a zimankó, mégis sokunkat meglepetésként ért a csütörtök délutánra hírtelen lehulló havas eső, majd később hó.

A délelőtt idehaza takarítással, mosással, egy szóval a házimunkával tellt. Gondoltam, itt az ideje a pihenésnek, legalább a hosszú hétvégén. Aztán délután irány a stúdió, ahol összeállítottam a pénteki "Handycap" magazint, majd este ismét egy felejthetetlen klubkoncerta Backstage Pubban. A Kormorán Memory Band - követve elődjét, a Kormoránt, minden évben márciusi klubján megemlékezést tart az 1848-as forradalom évfordulója alkalmából - most sem történt ez másképp. Ezen az estén is felcsendültek régi- és új Kormorán-dalok, köztük "A költő visszatér" című, 1988-ban bemutatott, Margit József, Koltay Gergely és Páskándi Géza nevével fémjelzett rockopera néhány dala, ismert Petőfi-versek  megzenésítése. 

Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy e hét kedden koraeste készíhettem egy 4 perces telefoninterjút az együttes énekes-basszusgitárosával, Margit József zeneszerzővel, és ebből készítettem egy rövid programajánlót a Civil Rádió Hallgatói számára. 

A koncert ma is két részből állt: az első rész nyitó színpadi megvilágítása: hátulról piros égősor, előlről zöld, középen fehér, így alkotva nemzeti színű háttérvilágítást, utalván  Nemzeti Ünnepünkre.  Következett a röviid megemlékezés, majd a szünet után a második részben következtek a már megszokott régi- és újabb nóták. A zenekar két vokalistával, Molnár Angélával és Pusztai Ágnessel bővült, igaz, már korábban is voltak mindketten az együttesben, mint vendégművészek, Angéla azonban korábban csak fuvolistaként, most viszont már vokalistaként is megmutathatta magát.


A buli után Szilveszter felajánlotta, hogy hazahoz egy kedves barátunk, Szabó Ágit és engem, így megvártuk, amíg becuccolnak az autóikba. Az alig 3 órűs buli alatt, ameddig az autók a Backstage parkolójában álltak, annyi hó esett, hogy valamennyi autó összes ablakát beborította, így mindenki jégkaparással kezdte a hazafelé utat. Szilveszter autójában még az ablaktörlő folyadék is megfagyott, így a motor beindítását követően legalább 4-5 perc telt el, mire az ablaktörlő rendben üzemelt. Szerencsére nem volt nagy forgalom a belvárosban. NYílván mindenki a nap közben történt sok koccanásos baleset miatt óvatosabban autózott, illetve feltehetően csak az ült a volán mögé, akinek feltétlenül szükséges volt. Délután a 18-as, 41-es, 47-es villamos vonalán, Újbuda Központnál is történt egy baleset, villamos ütközött személyautóval, így délután 3 és 4 óra között Újbuda Központtól Albertfalva irányába csak pótlóbuszokkal lehetett utazni.  Mivel szerencsére én ideje korán szoktam indulni mindenhová, így most is időben beértem a stúdióba, egész pontosan délután 4 órára, mert hogy ma 4-től 6-ig voltam beírva.



Összességében tehát egy jól sikerült nap volt, és mindenki épségben hazaért - mivel a Facebook-on minden barátunk, ismerősünk bejelentkezett már, mire éjfélt ütött az óra.

Köszönet a remek estéért, a jó hangulatért, a remek muzsikákért NEktek, Barátaim!




Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr505135502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása