HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

A HÉT ESEMÉNYEI

2013.01.30. 11:32

szerző: RUZSA_VIKTOR

Január utolsó napjai is bővelkedtek eseményekben.

 

 

Január 25-én pénteken délelőtt 10 és délután 16 óra  között konferenciát rendeztek a Kézenfogva Alapítvány szervezésében. E konferencia célja, hogy bemutasson olyan projecteket, amelyek segítségével a megváltozott munkaképességűek, a fogyatékossággal élők  minél szélesebb körben dolgozhatnak akár a nyílt munkaerőpiacon, akár pedig védett munkahelyeken.  E konferencián több előadó is bemutatta sikerrel záruló project-jét, többek között Németh Márta, a Vakok Állami Intézetének egykori nevelőtanára, aki jelenleg a  Sárospatakon működő Búzavirág Alapítvány foglalkoztatóját vezeti. Kiemelt figyelmet fordítanak az akadálymentes környezetre, a családias, otthonos légkör megteremtésére. Fő profiljuk szőttesek, kerámiák, különböző ajándéktárgyak készítése, valamint minden évben nyári táborok szervezése.    Előadását követően lett volna interjúkészítési lehetőség is, azonban úgy egyeztünk meg, hogy mivel sokkal színesebb, hitelesebb lenne helyszíni riportot készíteni, a közeljövőben egyeztetünk majd időpontot, amikor ellátogatok hozzájuk, ennek elkészítése céljából, hogy ez által Hallgatóink jobban megismerhessék  őket és tevékenységüket.

 

Január 26-án szombaton rendkívüli taggyűlést tartott a Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesülete. A rendkívüli taggyűlés összehívásának oka egy idén január 1-étől életbe lépő jogszabály-módosítás, amely kimondja, hogy ha valaki  idős korú nyugdíjas lesz, akkor amellett nem végezhet keresőtevékenységet. A korábbi elnök, Németi Zsolt pedig előbbit választotta, így a továbbiakban legfeljebb társadalmi munkában dolgozhat az Egyesületnél. Ezért szükségszerűvé egy új elnök megválasztása.   A taggyűlés eredetileg reggel 8:30-ra volt meghírdetve, azonban mivel akkor még nem voltunk határozatképeseg, 9:00-kor kezdődött el. Akkorra már – határozatképesen – 101-en voltunk jelen. A szokásos elnöki megnyitó és a jelölőbizottság beszámolója után jelöltlista-állítás következett. A jelöltlistára három tagot delegáltak: Geszti Esztert, aki a jelöltlista-állításkor 55 szavazatot kapott, Benedek Zoltánt, aki 60 szavazattal második helyen végzett, és Borai Botondot, aki 88 szavazattal vezette e jelöltlistát. A  jelöltlistán  szereplő tagok közül ugyanis többre is leadhattuk szavazatunkat, akiket végül a titkos szavazáson is indítani kívántunk.  A titkos szavazás lényege, hogy  mindnyájan kaptunk egy-egy zárt borítékot,  mellé az induló tagok neveit tartalmazó cédulákkal, majd mindnyájunknak egy általunk kiválasztott tag nevét tartalmazó cédulát kellett belehelyezni a borítékba, melyet lezárva urnákba helyeztünk. Az ezt követő kb. félórás szünetben következett  a szavazatok összeszámlálása, az eredmény pedig végül a következőképpen alakult: a tagság 60 szavazattal Borai Botondot választotta meg a Hermina Egyesület új elnökének. A második helyezett Benedek Zoltán 19, míg a harmadik Geszti Eszter 17 szavazatot tudhatott magáénak.

 

A taggyűlést követően apai Nagymamámhoz mentem, aki – ezúttal - születésnapom alkalmából hívott meg egy finom szombati ebédre, és egyébként is már elég régen találkoztunk. Mondhatnám, idén először találkoztunk személyesen.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr975052687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása