HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

JELES NAP..

2012.09.12. 22:26

szerző: RUZSA_VIKTOR

Apai Nagymamám nemrégiben, egész pontosan szeptember 2-án ünnepelte születésnapját. S mivel Máriának hívják, a névnapját pedig ma, azaz szeptember 12-én. Bár az egyház szerint Mária, azaz Nagyboldogasszony napja augusztus 15-e, sokan, így ő is, ezen a szeptemberi napon tartják e jeles napot. Ennek kapcsán e hét kedden délután, egy nappal e jeles nap előtt meglátogattam őt. Ráadásul épp két hete esett át egy jobb térd-műtéten, térdprotézist kapott, így most különösen jól esett neki, hogy addig sem volt egyedül. Bár szerencsére azért mindíg akad, aki tud neki segíteni.

Ma délután négytől vendégem volt a stúdióban Gátfalvi Tamás, a Nextent Informatika ZRT vezérigazgató-helyettese, akivel egy nagyszerű kezdeményezésről, a Civil Licitről beszélgettünk. E hat éve tartó kezdeményezés lényege, hogy egy látszólag hagyományos árverésen bizonyos jótékonysági-, társadalmi felelősségvállalás szempontjából hasznos  tevékenységeket, project-eket  lehet támogatni, az árverésen licitáló, legtöbbet kínáló, ezáltal nyertes cégeknek. A különbség tehát pusztán annyi, hogy itt nem műtérgyakra vagy egyéb tárgyakra, ingóságokra, netán ingatlanra, hanem egy jó társadalmi kezdeményezés megvalósítására lehet licitálni. A Nextent a 2011. év nyertese volt, s olyan project-eket támogatott, melynek keretében pl. bizonyos ügyfélszolgálatokon azt tanulhatták meg azok munkatársai, hogyan kell hatékonyan segíteni  látássérülteknek. A pár napos tanfolyamokon különféle szimulációs gyakorlatokon vettek részt, például speciális szemüvegek, vagy elsötétített helységek segítségével. A Gátfalvi Úrral készült interjúnkat október 10-i "Fillagória - A védett közösségi tér" című adásunkban hallhatjátok majd.

Ma esti "Fillagória" című adásunkban pedig a Velux csoportról beszélgettünk, a Velux Alapítványok magyarországi tanácsadójával, Kónya Istvánnal. A csoport támogatásával valósult meg - többek között - az ugynevezett Tandem  Program is, melynek segítségével a perifériára került családokat próbálják meg visszavezetni a nyílt munkaerőpiacra, szükség esetén átmeneti szállások, lakások biztosításával.

Beszélgetünk itt hallhatjátok...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr94773656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása