HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

"Ahány ember, annyiféle csodálatos világ..."

(Bródy János: "Mindannyian mások vagyunk")




A 2011-ben Rácz Marianna által alapított "Mozdulj!" Közhasznú Egyesület és a Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesületének Horizont Kultúrcsoportja  közös szervezésében hagyományteremtő kezdeményezés indult, melynek első állomása egy esélyegyenlőségi nap volt, melynek helyszíne a budapesti Vakok Általános Iskolájának Nádor terme volt. A szervezők évente szeretnék megrendezni e napot - most már szinte biztos, hogy lesz folytatás, hiszen gyakorlatilag telltház előtt zajlott a délután 15 órakor kezdődő, és csaknem 3 és fél órán át tartó művészeti szemle.  A szervezőknek olyan közismert személyiségeket sikerült megnyerniük, mint Szalay Kriszta színművésznő, Pindroch Csaba, a Víg Színház színésze és felesége, Verebes Linda, a Budapesti Kamara Színház művésze, valamint Napsugár Anna jelnyelvi táncművész, a Roll Dance kerekesszékes tűnccsoport.  Közreműködtek még a Horizont Kultúrcsoport művészei, a csömöri Esélyegyenlőségért Alapítvány foglalkoztatójának munkatársai.

 


A művészeti szemlével egyidejűleg a "Mozdulj!" Közhasznú Egyesület év elején hírdetett "Mozdulj a természetben" fotópályázatának eredményhírdetése is zejlott, az I. Díjat Napsugár Anna jeltáncművész képe nyerte el, melyen egy kerekesszékes férfi látható egy kutyával, körülöttük mosolygó gyermekekkel.

Szeretettel gratulálok valamennyi fellépőnek, és a fotópályázat nyertesének!  Jómagam, mint a Civil Rádió munkatársa is jelen voltam, nem csak, mint magánember - így a rendezvényről készült helyszíni riportom részletes, hosszabb változata szerda esti "Fillagória" adásunkban hangzik majd el, rövidített változata pedig május 11-i, pénteki "Handycap" című magazinunk színesíti majd.



 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr884490827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása