HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

Sokszor égető probléma, hogy a döntéshozók egy-egy komoly döntést az érintettekkel történő előzetes egyeztetés nélkül hoznak meg. Kétségtelen, nem rossz szándéktól vezérelve teszik ezt - ám mi, fogyatékossággal élő emberek fontosnak tartjuk, hogy  minden esetben történjen egyeztetés, vagyis érvényesüljön a "Semmit rólunk nélkülünk" elve. Így történt ez most is, amikor is Budapest Zugló Önkormányzata egy idei, március 1-i határozatában - spórolásra hivatkozva - a Hermina úti rendelőintézet bezárásáról döntött. Zuglóban már csaknem egy évszázada működnek látássérülteket foglalkoztató, látássérültek tanulását, lakhatását biztosító intézmények, mint például a Vakok Általános Iskolája vagy a Vakok Állami Intézete. Emellett a kerületben sok, időskorú ember is él, így a látássérültek joggal tiltakoznak az intézkedés ellen, vagy legalábbis joggal sérelmezik azt, hogy miért a döntés meghozatala után értesültek erről, sokan közülük akkor, amikor épp a Rendelőben voltak, és aláírásukat, támogatásukat kérték a tervezett bezárás ellen.  Április 20-i "Handycap" adásunkban - egyebek mellett - erről is szóltunk, a részleteket Czikora Róbert, a Látássérültek Állampolgári Jogaiért Mozgalom vezetője mondta el. A műsopr felvételeinek idején, csütörtökön és péntek délelőtt kerestem a kerület polgármesterét, Dr. Papcsák Ferenc Urat, de őt nem sikerült telefoninterjú végett elérni. Titkárnője  testületi ülésre, majd pedig egyéb, interjúra és elfoglaltságra hivatkozott - bízom azonban abban, hogy a jövő héten sikerül őt is elérni, mondván, hallgattassék meg a másik fél is, bízva abban, sikerül megoldást találni e problémára. 

Műsorunk második részében Dr. Hegedűs Lajossal, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége Elnökével beszélgettem arról, hogy egy korábbi kormányrendelet értelmében idén is igényelhetnek személygépjármű-támogatást.  Az erről szóló kormányrendeletet idén tavasszal módosították, bevezették a "közlekedőképességében súlyosan korlátozott személy" fogalmát. A módosítás 2012. április 1-jével lépett hatályba. 



Műsorunk itt hallható...

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr644466581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása