HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

JOGOD VAN!

2012.02.12. 19:00

szerző: RUZSA_VIKTOR

E hét pénteki, február 10-i "Handycap" című műsorunkban a két héttel ezelőtt megrendezett munkavállalói fórummal foglalkoztunk, melyet Farkas Péter zenész, gyógymasszőr, vállalkozó szervezett, és mely fórumnak a Péter által vezetett Farkas Teaház adott otthont. A kétnapos fórum célja az volt, hogy a résztvevők felmérjék a látássérültek nyílt munkaerőpiaci helyzetét. Cél egy olyan adatbázis létrehozása, melyben azon munkaadókat gyűjtenék össze, akik tudnak, vagy hajlandók látássérült embereket foglalkoztatni, akár gyógymasszőr-, akár telefonkezelői-, főképp call centeres munkakörben. Adásunkban két telefoninterjút hallhattak Hallgatóink, elsőként Farkas Péterrel, majd Horváth Ildikóval, a második nap házigazdájával beszélgettem.

 




Este pedig véget ért az "Emberi értelemben" címmel rendezett kiállítás és irodalmi est-sorozat a budapesti Közép-európai Kultúrális Intézetben. Ezen az estén ismét néhány - a Csillagszálló eddigi számaiban megjelent -  szépirodalmi írást hallhattunk, majd az est végén egy nemrég elkészült kisfilmet láthattunk, melynek címe "Jogod van". A filmet egy, a Csimota Kiadó által megjelentetett azonos című könyv ihlette, mely köyv célja az, hogy felhívja - elsősorban - a szülők figyelmét az integráció fontosságára, hogy ne szégyelljék elmagyarázni gyermekeiknek, lehetőleg még óvodás korukban azt, hogy a fogyatékossággal élő emberek is épp ugyanolyan teljes értékű emberek, mint ép társaik.  A film bár animációs-, mégis inkább felnőttekhez szól. A bemutatón részt vett Csikós Tímea, az Alapvető Emberi Jogok Biztosának Hivatala  munkatársa, valamint Csík Sándor, a Csimota Kiadó vezetője, akikkel sikerült rövid interjút készítenem, melyet február 29-i "Fillagória - A védett közösségi tér" című műsorunkban mutatunk majd be. Az este végén az érdeklődőknek  lehetőségük volt vásárolni a kiállított képekből, néhányan éltek is eme lehetőséggel. A képek árával a Csillagszállót kiadó  Oltalom Karitatív Egyesületet támogatták.




 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr154097762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása