HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

Karácsony az év legszebb ünnepe, a szeretet ünnepe. Ilyenkor jól esik néha kicsit megállni, elgondolkodni, hogy az évben mit hogyan csináltunk, mit tettünk esetleg rosszul, mi az, amelyen feltétlen szükséges változtatni a következő évben. Én év végi vagy újévi fogadalmat igazából csak egyfélét szoktam tenni: igyekszem szeretteimmel, családommal a jövőben minél több időt tölteni – bevallom, ez nem mindig sikerül, mert sokszor a munkámnak élek – de azért igyekszem, amennyire lehet. Most is így lesz majd, az elkövetkezendő három napot biztosan Családommal töltöm.

 

Ez a hét azonban még kemény munkával tellt. E hét szerdai, december 21-i „Fillagória – A védett közösségi tér”  adásunkban, mely az idei év utolsó „Fillagória” adása, a „Csillagszálló” Kulturális utcalap december 7-i lapbemutatóján készült összefoglaló riportunk hallhatták Hallgatóink – most pedig itt közreadjuk a teljes, vágatlan anyagot is, mely a lap „Vendég” című számának bemutatója.

 

Csütörtökön, december 22-én délelőtt 8-tól 11-ig a stúdióban dolgoztam, pénteki „Handycap” című műsorunk készítettem. Benne egy telefoninterjút hallhattak Hallgatóink Czeizel Barbarával, a Korai Fejlesztő Központ vezetőjével annak apropóján, hogy még 2011. november végén Lázár János, Hódmezővásárhely polgármestere, a FIDESZ frakcióvezetője módosító indítványt nyújtott be a Köznevelési Törvénnyel kapcsolatban, melyben a halmozottan sérült gyermekek speciális képzésének heti óraszámát határozzák meg. Magyarországon a döntéshozók sok esetben még mindig nem kérik ki az érintettek véleményét, a fogyatékossággal élő-, főleg a halmozottan sérültséggel élő embereket egyszerűen leírják - így van ez az iskoláskorú gyermekekkel is, akiknek a speciális képzését nem minden esetben vállalják. Jelenleg Magyarországon főképp az 5 évnél fiatalabb gyermekek korai fejlesztése, képzése megoldott – de mi a helyzet az 5 évesnél idősebb, iskolás korú gyermekekkel? Erre kerestük a választ. A Polgármester Úr által benyújtott módosító indítványban először a képzésre vonatkozó óraszámot kihúzták, ám a Czeizel Barbara által vezetett szülői érdekképviselet nyomására, többszöri szakmai egyeztetést követően a módosító javaslatot is módosították, melyben már részben egyezés született azáltal, hogy a heti képzés óraszámát minimum 20 órában határozták meg – ezt az Országgyűlés végül ezen a héten elfogadta. Erről és persze az előzményekről beszélgettünk „Handycap” című műsorunkban.

 

Közben óriási meglepetésben és örömben volt részem: miután elkészült az interjú még csütörtök délelőtt, és nem sokkal 11 után elindultam a Fonóból, a Civil Rádió stúdiójából zuglói telefonos munkahelyemre, a 47-es villamoson – a  Fehérvári útnál felszállva – összetalálkoztam Petra unokahúgommal, akivel már jópár hónapja nem találkoztunk.  Volt pár percünk arra, hogy meséljünk egymásnak, kivel mi történt az elmúlt időszakban – aztán ő a Szabadság hídon átérve a Fővám térnél leszállt.  Viszont idő közben úgy alakult, hogy a karácsonyi hétvége egy részét is együtt töltjük: december 25-én vasárnap együtt megyünk anyai  Nagyszüleimhez Gyömrőre,  Nagybátyámékkal megyünk kocsival.  

 

Végül pedig mi mást is mondhatnék, kívánhatnék Nektek, kedves Olvasóim, rádióhallgatók – békés, áldott Karácsonyt és sikerekben gazdag boldog új évet 2012-re, és ami a legfontosabb: Jó egészséget szeretettel! Ezúton szeretném megköszönni mindazoknak, akik a Civil Rádiót hallgatják, támogatják, hogy továbbra is szólhassunk, teret adva azon embertársainknak, akikhez leginkább elfelejtenek szólni, illetve akiknek a hangja máshogyan nem jut el azokhoz, akik a leginkább odafigyelnek rájuk – netán a döntéshozókhoz, akik előbb-utóbb a hétköznap emberét is meghallgatják majd.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr383492297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása