HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

KARÁCSONYI KÉSZÜLŐDÉS

2011.12.16. 23:34

szerző: RUZSA_VIKTOR

Mivel én az év végi ünnepi időszakban is dolgozom, így nálunk e hét végén már kezdetét veszi a karácsonyi időszak, jelenleg pedig az előkészületek zajlanak.

 

 

Ezen a héten eddig épp csak csütörtökön nem foglalkoztam rádiós munkával - mivel Hugomnak is ez a nap volt szabadnap munkahelyén, szándékosan úgy időzítettem, hogy  ezt a napot együtt tölthessük. Ráadásul Édesanyám még a múlt héten meghívott minket ebédre erre a napra. Így is történt, csütörtökön délelőtt Hugom jött hozzám, délelőtt 11 tájban, majd  Édesanyámhoz mentünk, egy szál rózsával köszöntük meg a meghívását. Még az is elképzelhető, hogy a Szent estét Hugom is nálunk tölti - ha nem lesz más programja, esetleg a barátjával.

 

Mai "handycap" című műsorunkban pedig három kiemelt témával foglalkoztunk. Elsőként Erőss Zsolt hegymászóval beszélgettem annak apropóján, hogy Zsolt e hét csütörtökön, december 15-én látogatást tett a budapesti Pethő Intézetben, amelyben mozgáskorlátozott gyermekek gyógykezelésével foglalkoznak. Zsolt azért kapott meghívást az Intézetbe, amelynek lakói karácsonyi műsorral kedveskedtek, mert még tavaly márciusban egyik expedíciója során lavinaomlásba került, melynek következtében jobb lába térdtől lefelé elfagyott, és miután menthetetlenné vált, Zsoltnak  orvosai tanácsára választania kellett: vagy nem hódolhat tovább extrém szenvedélyének, vagy pedig sérült végtagját amputálni kell, és művégtaggal folytathatja e nem hétköznapi sportot - ő pedig az utóbbit választotta. Most pedig szeretett volna példát mutatni az Intézet kis lakóinak arról, hogy sérültként is lehet teljesértékű életet élni. 

Ztolttal történt rövid telefonbeszélgetésünket követően Dr. Ozvári Ádámmal, a Motiváció Alapítvány jogászával beszélgettünk az Orbán-kormány 2012-re tervezett nyugdíjreformjáról, amely a rokkantsági nyugellátásra és rokkantsági járadékra jogosultak körét is érinti - beleértve sok látás-, és mozgássérült embert is. Végezetül Fehér Miklóssal, a "Kézenfogva" Alapítvány munkatársával beszélgettünk két, a közelmúltban zajlott rendezvényről abból az alkalomból, hogy december 3-a A  Fogyatékosok Világnapja.

Műsorunk itt hallható...

 

 

Délután, útban hazafelé pedig itt volt az ideje a karácsonyi nagybevásárlásnak.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr163469908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása