HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

Ezen a héten, és a jövő héten telefonos munkahelyemen szabadságon vagyok. Maradt még annyi napom, hogy gyorsan kiadták még így az év vége felé, mivel jövőre már nem lehet átvinni. Ahogy annak idején, amikor  még a következő év első három hónapjában kivehető volt az előző évről fennmaradt, átvitt szabadság. De most már nem átvihető, és így nem is fizetik ki, ezért most kihasználtam a lehetőséget. Ráadásul aki engem ismer, az pontosan tudja, hogy nem pihenéssel, bulizással töltöm a kéthetet – na jó, lesz azért az is majd benne, nem is egyszer -, hanem a Civil Rádiónál végzett feladataimra összpontosítva, most előre dolgozom.

 

 

Nemrég volt Katalin-nap, egész pontosan november 25-én pénteken, és mivel Hugom is, meg egyik Nagymamám is Katalin, most volt alkalmunk megünnepelni. Nagymamámnak ugyan most egyelőre még csak telefonon tudtam gratulálni – hamarosan összehozunk majd egy hétvégi családi ünneplést, Kata hugom viszont e hét kedd délután feljött hozzám. Kapott tőlem egy női karórát.  Sikerült eltalálnom az ízlését, nagyon tetszik neki, ráadásul a mobiltelefonján kívül már elég régóta, vagy 2 éve nem volt „rendes” karórája. Jó volt újra szorosan átölelni egymást, összebújósat, cicásat játszani, ahogy azt szoktuk.

 

Ma pedig egy igazán mozgalmas napom volt. Délelőtt 11-től Sajtótájékoztató a Dévény Anna Alapítvány Széll Kálmán tér 16. szám alatti székházában – annak apropóján, hogy az Alapítvány egyn agyszabású jótékonysági gálaműsorral készül, mely 2012. január 30-án lesz a Művészetek Palotájában (csak így egymás közt – épp a 36. születésnapomon – egy igazán    szép ajándék lesz), melyen neves magyar, ám világhírű operaénekesek és zenészek lépnek fel, az est háziasszonya Szinetár Dóra musicalénekesnő lesz, aki 2012-ben a Dévény Anna Alapítvány jószolgálati nagykövetévé avanzsál, arca, hangja és neve az Alapítványt erősíti majd. Minderről részletesen e hét pénteki „Handycap” adásunkban hallhattok, mely adás 13:05-kor kezdődik.

 

Esti „Fillagória – A védett közösségi tér” című műsorunkban pedig két érdekes ember – egy téma: az Autizmus. Akikkel pedig beszélgettem: Szilvássy Zsuzsanna, az Autisták Országos Szövetségének Elnöke és az idén november 4-én 10 éves  Gyöngyösi Autistákat Segítő Központ vezetője, akivel a Központ tevékenységéről beszélgettem. Másik beszélgetőtársam: Virág Judit galériatulajdonos, akivel egy jótékonysági aukcióról beszélgettem, amely aukciót november 27-én tartottak a budapesti Műcsarnokban. Az árverésen autista művészek festményeiből vásárolhattak az Érdeklődők, az aukció  bevételével  a Mosolyotthon Alapítványt  támogatták – többek között  a híres Esőember színpadi szerepét megformáló Kulka János színművész, aki jelenlétével megtisztelte az egyébként a sajtó számára nem nyílvános rendezvényt (hogy miért nem volt sajtónyílvános, erről az érintettek nem nyilatkoztak).

 

E műsort még hétfőn és kedden állítottam össze, mivel ezzel egyidőben a „Csillagszálló” Kulturális Utcalap idei téli számának lapbemutatója volt a budapesti Kalicka Bisztróban, a Rottenbiller utcában. A lapszám címe: „Vendég” – ez lehet „vendégvárás”, „vendéglátás”. Emberi kapcsolatokról, főképp anya-gyerek kapcsolatról, valamint a vendéglátás klasszikus színtereként szolgáló kávéházakról szóló novellákat, esszéket olvashatnak azok, akik a lapszámot megvásárolják. A bevételből az Oltalom Karitatív Egyesület munkáját segítik – a lap főszerkesztője az Egyesület Főállású Angyala, Pálfy Anna. A lapbemutató teljes, vágatlan felvételét hamarosan közzétesszük, a vágott anyag, amely egy összefoglalót és két interjút is tartalmaz, - terveink szerint - január 4-i „Fillagória”  adásunkban hallhatják majd Hallgatóink.



Hát kell ennél szebb Mikulás?
Apropó: Édesapámnak és apai Nagypapámnak, akik szintén Mikulások, sok boldog névnapot kívánok – Isten éltessen sokáig Titeket!

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr213447007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása