HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

2011. OKTÓBER UTOLSÓ HETE

2011.10.28. 23:50

szerző: RUZSA_VIKTOR

Az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 55. évfordulója, vagyis 2011. október 23-a vasárnapra esett, így az elmúlt hétvége nem volt hosszabb, mint a többi, ellentétben a mostanival, amely négynapos lesz, mivel Mindenszentek napja, november 1-e keddre esik. Az október 31-i hétfői napot jövő héten szombaton, november 5-én kell ledolgoznunk. 

 

Az idő egyre hűvösebbre fordul. Nappal ugyan még 15-16 fok is lehetséges, ám éjszakánként egyre párásabb, fagyosabb idő várható. Az éjszakák egyre hosszabbak, a nappalok kíméletlenül rövidülnek. E hét vasárnap hajnalban 3-ról 2-re állítjuk az órát, megkezdődik a téli időszámítás, ezzel hamisítatlanul vége a nyári időszaknak. Hamarosan ismét eltellik egy év - pedig mintha csak tegnap köszöntöttük volna 2011-et, jómagam néhány Kollégámmal épp a Civil rádió stúdiójában, élő újévi műsor keretében.

 

 

Az elmúlt szombaton, október 22-én ismét találkozhattunk egy régi kedves Ismerőssel, Jóbaráttal, a Crystal énekesével, Kasza Tibivel, aki jónéhány hónap kihagyás után újra színpadra állt. Félreértés ne essék, nem azért volt ez a rövidke kihagyás, mert hogy Tibi tétlenkedett volna, hanem egyrészt azért, mert új dalokkal, klipekkel készül, másrészt pedig a fotózásban is szeretné kipróbálni magát, így az is egyre több idejét veszi el. Múlt szombaton a csömöri BricoStore Barkácsáruház parkolójában adott egy rövid koncertet az áruház idei őszi turnéjának végén - több más hazai előadóval együtt. A verőfényes napsütés mellett viszonylag hűvös volt a délután, ám a hűvös délután ellenére viszonylag sokan voltunk a parkolóban felállított színpad előtt, nem messze a Kistarcsai Kórház HÉV-megállótól.  Korábban azt beszéltük meg pár barátommal a Facebook-on, hogy együtt megyünkoda, ám késve értek a HÉV Örs vezér téri végállomására, vagyis nem az előre megbeszélt időpontban. Eredetileg ugyanis délután fél kettőt  beszéltünk meg, hogy elérjünk egy, 13:56-kor Gödöllő felé induló szerelvényt. Én ott voltam, így én az akkor induló vonattal el is indultam -  nem sokkal negyed három után oda is értem az áruházhoz. A műsor 15 - 18 óra között zajlott, remek hangulatban.

Szerda esti "Fillagória" adásunkban pedig a Tóth Gáborral két héttel ezelőtt készített teljes interjúm hallhatták Hallgatóink. Mint korábbi "Handycap" adásunkban erről beszámoltunk: egy, az Informatika a Látássérültekért Alapítvány és a Magyar Asztronautikai Társaság közös pályázatának keretében egy szerencsés kiválasztott látássérült fiatal elutahzatott a NASA egyik amerikai kiképzőtáborába, ahol megtapasztalhatta az űrállomáson uralkodó körülményeket, és más, nem mindennapi kihívásokat -  földi körülmények között.  Az idei szerencsés kiválasztott Tóth Gábor mesélt élményeiről.  

Mai "Handycap" rovatunkban pedig folytattuk országos akadálymentesítési körképünket - Bratkó József Kollégánk jóvoltából, melyben újabb két akadálymentes múzeumot mutattunk be Hallgatóinknak: a békéscsabai Munkácsy Mihály Emlékmúzeumot, valamint a veszprémi Dubnicai Palotát mutattuk be Hallgatóinknak. Munka után, délután pedig  végre Kata hugommal találkoztam, akivel már jó pár hónapja nem találkoztunk személyesen, csak a neten csevegtünk - ma volt egy pár órányi ideje, feljött hozzám, de aztán este hét körül sietett barátja elé, akivel közös esti programja volt.

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr413337301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása