HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

A MI CSILLAGUNK

2011.09.03. 23:25

szerző: RUZSA_VIKTOR

Szeptember 2-a és 11-e között különleges kiálbudapesti Árkád Bevásárlóközpontba. togatnak a budapesti Árkád Bevásárlóközpontba. "Kézzel látók" címmel, Gyüre László képzőművész tapintható képeiből láthatnak kiállítást az Érdeklődők. A képek faroslemezre, különleges technikával készített alkotások, melynek köszönhetően a látássérült emberek kézel is láthatják azokat. Gyüre László főképp természeti képződményeket, virágokat, vulkánkitörést, tengeri élőlényeket ábrázoló képeit élénk színhatásuk miatt a gyengénlátók is jobban érzékelhetik, mint egy hagyományos olajfestményt. A kiállítás 2-i, pénteki délután 14:00 órakor kezdődő megnyitóját idén is - ahogy ezt az elmúlt években már tapasztalhattuk - nagyszabású megnyitóünnepség kísérte. Az esemény fővédnöke Dr. Tarlós István, Budapest főpolgármestere, az ünnepségen jelen volt Dr. Szentes Tamás főpolgármester-helyettes. Beszédet mondott - rajta kívül még - Császár Rózsa, a Budapesti Esélyek Háza vezetője, valamint Fodor Ágnes, a Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesületének elnöke. Felléptek: Berta Edina és Németh Tamás zongoraművészek, Weszely Ernő harmónikaművész, Máy Krisztina és Nagy László, a Vakrepülés Színtársulat tagjai, Szluka Lídia és Krizbai Teca énekesnő, utóbbit az RTL Klub "Csillag születik" című tehetségkutatójában láthatta először a Nagyközönség, idén tavasszal. Teca egészen a döntőig jutott. A kiállításon Császár Rózsa volt a segítségemre, vele beszélgettünk a képekről, de természetesen volt szerencsém Gyüre László Művész úrral is rövid interjút készítenem, valamint ónéhány járókelővel, látogatóval, akik egy, az Árkád földszintjén felállított elsötétített sátorban próbálták ki, milyen érzés vakon bevásárolni.

 

Az eseményről készült riportom jövő héten pénteken délután 13:05 perces kezdettel hallhatjátok a Civil Rádió "Handycap" című műsorában. Ezen a képen pedig Tecával, a tárlat előtt. A képet Teca édesanyja készítette telefonommal - köszönet érte, és köszönet a remek hangulatért a fellépőknek, és a képekért Gyüre László Művész úrnak! 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr793201034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása