HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

A Vakok Állami Intézetében (VÁI) 2008 áprilisa óta folyik rendszeres, szervezett önkéntes tevékenység, a Kórházi Önkéntes Segítő Szolgálat Alapítvánnyal (KÖSSZA) való együttműködésben, képzett önkéntes-koordinátorok irányítása mellett.

 
Kovács Tíme foglalkoztatásszervező egy ma délutáni rövid interjú-látogatásom alkalmával - többek között - elmondta, hogy a  Vakok Állami Intézetében jelenleg önkéntesek az alábbi tevékenységi körökben végeznek feladatot:
  • Kliensek kísérése (alkalomszerűen és rendszeresen)
  • Felolvasások, egyéni beszélgetések (rendszeres időbeosztásban)
  • A VÁI szakdolgozói által szervezett szabadidős programokon való segítségnyújtás
 
A KÖSSZA havi rendszerességgel szervez az önkéntesnek jelentkezők számára egy háromalkalmas felkészítő tréninget, melynek célja az önkéntességgel kapcsolatos alapvető kompetenciák kialakítása, ismerkedés a beteg-, és ellátotti jogokkal.
Azon önkéntesek, akik a Vakok Állami Intézetében kívánják folytatni önkéntes tevékenységüket, részt vesznek egy további, egyalkalmas képzésen, amely során az önkéntesek alapszintű ismereteket szerezhetnek a látássérülés, illetve a rehabilitáció alapjairól, a kísérés helyes technikáiról, sajátélményű tapasztalatokat gyűjthetnek a látássérülésről, valamint néhány hasznos jó tanács birtokába is kerülhetnek, amely az önkéntes tevékenység során segítheti őket (például a kommunikáció, kísérés során). Ezt követően kerül sor egy háromalkalmas „betanításra”, majd pedig az önkéntesek megkezdhetik önálló tevékenységüket az előre egyeztetett időpontban.
 

A Kovács Tímea foglalkoztatásszervezővel készült interjút - terveink szerint - e hét pénteki "Handyacp" adásunkban hallhatják Hallgatóink, 13:05 perces kezdettel a Civil Rádió hullámhosszán, Budapesten és vételkörzetében az FM 98 MHz-en, országosan a UPC 106.3 MHz-en, valamint a http://www.civilradio.hu:9000/stream.mp3 linken.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr573160687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása