HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

Még két héttel ezelőtt kezdődött, legalábbis ami a mi szempontunk illeti. A városligeti Vakok Kertjében rendezett "Tandem-napon" találkoztam egy kedves Hölggyel, az "Informatika  a Látássérültekért" Alapítvány önkéntesével, Csillag Andreával, akivel már a rendezvény "hivatalos" része után kezdtünk el kötetlenül ismerkedni, beszélgetni. Sokat mesélt magáról és az Alapítványnál végzett társadalmi munkájáról, többek között arról, ohgy 2004. óta egy nemzetközi informatikai tárob résztvevője, és immár egyik szervezője is,  e tábort - immár csaknem 30 európai ország részvételével -  látássérült fiataloknak szervezik. Két korcsoportban delegálhatnak, országonként két-két tagot: 14 - 17 év közötti fiatalokat, illetve 18 évnél idősebbeket. Előbbi korcsoportban inkább az önálló életvitel megkönnyítésében próbálnak segíteni a workshop résztvevőinek az informatika eszközeinek segítségével,  míg a felnőtt korosztály már inkább szakmai előadásokon vehet részt.  E tábor ötlete felkeltette érdeklődésem, és akkor megbeszéltük Adriennel, hogy egy későbbi "Fillagória" adásunkban szeretettel látnám, és szívesen beszélgetnék vele. Akkor még úgy állapodtunk meg, hogy egy június végi adásunkban kerül sor e beszélgetésre, ám e hét hétfőn sajnos kiderült, hogy az e hét szerdáre meghívott vendégeim nem tudják elfogadni meghívásunk, így nem tudtak eljönni, vagyis az e hét szerdai műsorunk "megüresedett". Így hétfőn este gyorsan meg kellett szerveznem a szerdai műsort, szerencsémre Adrienn viszont azonnal elfogadta meghívásom e hét szerda esti műsorunkba. 

 

S hogy pontosan miről is beszélgettünk?

A remek hangulatú stúdióbeszélgetést itt meghallgathatjátok...

 

 Külön örömömre szolgált, hogy műsorunk Adrienn egyik, Norvégiában tartózkodó szervezőtársa, barátnője, Klein Anikó is hallgatta műsorunk az Internet segítségével. Köszönjük!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr22939700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása