HAJNALI FÉNY

Mottó: "Ha az élet már mindent megtagad Te légy csak mindíg önmagad. Mindegy, bárhova lépsz, soha vissza ne nézz Légy önmagad, mert csak így leszel szabad...!" (Kasza Tibor: "Menj tovább" - a Crystal dala)

Friss topikok

Linkblog

FOGADD EL - FOGADJ EL!

2011.05.01. 21:01

szerző: RUZSA_VIKTOR

Idén május 1-én immár hatodik alkalommal került megrendezésre a Kézenfogva Alapítvány támogatásával létrejött "Fogadd el - Fogadj el" országjáró kampánysorozat, mellyel az Alapítvány munkatársai az egymás elfogadására, a toleranciára, az integrációra kívánják felhívni a közvélemény figyelmét.

Ma, május 1-e május első vasárnapja, egyúttal az Édesanyák napja is. A korábbi évekkel ellentétben ma ítéletidő volt, reggel még szakadt az eső, amely aztán délutánra alább hagyott, de a rendezvény helyszínén, a budapesti Ötvenhatosok terén (volt Felvonulási téren) a betonon itt-ott hömpölygött a víz, ám ez mit sem zavarta a résztvevőket. A sorozat délelőtt 10-kor a tordasi Szivárvány együttes koncertjével kezdődött, a zenekar régi Piramis, Generál, Fonográf, Illés dalokat adott elő. Őket az Animal Cannibals, majd a Nemadomfel együttes követte, de a fellépők között volt Hevesi Imre, az 1980-as évek egyik legnépszerűbb magyar rockzenekara, a Névtelen Nulla alapító tagja volt, illetve a Roll Dance gördölő tánccsoport, melynek tagjai kerekesszékesek, fergeteges táncshow-val örvendeztették meg a Tisztelt Nagyérdeműt, valamint nem sokkal 16 óra előtt a Kormorán Memory Band.

A rendezvényen jónéhány interjút is sikerült készítenem, többek között az Alapítvány Ügyvezetőjével, Pordán Ákossal, Albert éter és Lengyel Zsófia műsorvezetőkkel, valamint az Animal Cannibals két tagjával, Kuka MC-vel és Richi P-vel, valamint Hevesi Imrével. A műsorvezető-páros különlegessége volt, hogy Zsófi gyengénlátó, a rendezvény csaknem negyven oldalas forgatókönyvét szinte fejben tartva, kiváló rutinal konferálta fel a soron következő fellépőket. Persze nem volt nehéz dolga, hiszen remek segítő társra lelt Péter személyében, aki már több, mint tíz éve áll kapcsolatban látássérült emberekkel, nagy empátiával viseltetik a sérült emberek iránt.

 

Köszönet a remek hangulatért, a rendezvényről készült riportom pedig hamarosan hallhatják majd a Civil Rádió Hallgatói, valamelyik soron kvöetkező "Handycap" adásunkban.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajnali-feny.blog.hu/api/trackback/id/tr972870226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása